Ajsha -> jogurt (11.2.2005 9:19:15)
|
Zivjo! Takole je: razlika med jogurtom in mlekom je samo v tem, da je jogurt fermentiran, kar pomeni, da v jogurtu ni vec laktoze (mlecnega sladkorja) ampak sta ze galaktoza in glukoza. Jogurte zato bolj priporocajo, ker imajo nekateri dojencki tezave z presnavljanjem laktoze, ker encim laktaza v crevesju se ne deluje prav dobro. To je edini razlog. Kar pa se tice beljakovin v jogurtu in mleku pa so v enaki kolicini in iste sestave. Mleko bi zaradi nedelovanja laktaze lahko povzrocilo drisko, tega pa pri dojenckih ne maramo a ne? Ampak vecina otrok je normalnih za normalnim encimskim delovanjem, zato pediatri vseeno spodbujajo dodajanje mleka, kajti le-to je bolj naravno in manj predelano od adaptiranega, ki vsebije 100 in 1 kemikalijo. Seveda ob predpostavki da dojis. Ce ne dojis, je bolje vse obroke pripravljati z adaptiranim mlekom. Povsem drugacna pa je zgodba pri sirih in skutah, ampak prihranimo to za drugic. Seven - kaj pa osksitocin in krcenje maternice? Po mojem zaradi tega ni priporocljivo dojit. No, ampak ne mi zdaj natrest ene 50 linkov, ki negirajo moje mnenje :) Drzi se in pazi nase in nanovega bodocega zemljana. LP!
|
|
|
|