črni zobki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


malika -> črni zobki (10.2.2005 19:35:32)

Moj mali enoletnik ima zgornji enkici že črni. Pa kaj a je to že gniloba? Res je, da večno vlači to flaško in da pije instant čaje in tu in tam kak sok, ampak vse kar precej razredčim. Pa zobke tudi že umivamo-no zelo dostikrat tudi pozabimo, ali pa ne pusti :ups:

Kako naj odpravim to grdobo? :zmeden2::((




Teni_ -> črni zobki (10.2.2005 19:38:46)

Joj, ne vem. Samo dvomim, da je to od flaške, od sokov in podobno, ker jih teja tudi pije(sploh sok) in ima veliko časa flaško v ustih, pa ima lepe zobke.

LP,
Mojca:rozica:




Vera* -> črni zobki (10.2.2005 20:23:22)

Malika to je od flaške.Ima moj Roki isto.Sedaj hodiva na 14 dni k zobarju,da mu jih "čisti".Sem se prvič zjokala pred zobarjem,ker me je bilo strah da bo mislila da ne umivama zobkov.Pa jih.In to temeljito,večkrat na dan.Pa me je potem pomirila,da se točno vidi da je od flaške,ker so vsi drugi zobki čisto beli.Sedaj ima že lepše in kmalu mu jih bo uredila.:bravo::bravo:Kriva pa sem bila jaz,ker je ponoči zaspal z flaško v njej pa kakav.:grrr::((




*HONEY* -> črni zobki (10.2.2005 22:04:24)

Zdaj lahko le še paziš na druge,reči mu sok z vodo.Jaz ji vedno rečim pol pol. Pa duda ima res veliko vlogo pri zobeh(sestra asistentka pri zobarju).
To pa še ne pomeni, da bodo drugi tudi taki. Moj bratranec je imel vse mlečne zobe fuč. Zdaj druge pa ima normalne,lepe,zdrave.

LP




Gina -> črni zobki (11.2.2005 20:22:32)

To je tako različno od otroka do otroka. Moja dva sta oba imela flaško in oba dudko. Obema smo umivali zobe redno. Pa ima večji vse zobe fuč in smo abonirani pri zobarju, ki seveda trdi, da ne umivamo dovolj, kar je laž, ker sem na to ubrisana. Pa ne moreš zobarju dopovedat, da ima otrok tako zasnovo! Je pa res, da nikoli ni nič jedel in da je suh ko trska, ko je šel v šolo, ni imel 20kg. Najbrž ni dobil dovolj snovi, ki jih rabijo zobje za svojo rast in so bili zato zelo neodporni na karies. Naša bejba ima zobe lepe, bele in kot bi jih narisal. Nobene plombe. Je pa vse in ni taka suha muha.




Stran: [1]