POVZETEK OBRAČUNA DOHODKOV (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

analizapola -> POVZETEK OBRAČUNA DOHODKOV (10.2.2005 18:05:22)

Od CSD sem konec januarja 2005 dobila Povzetek obračuna dohodkov. Od podjetja pa že v začetku januarja 2005.

Na obrazcu od CSD piše naj takoj en del obvestila obvezno posredujem delodajalcu.

Ali mi lahko kdo razloži zakaj to potrebujejo v službi.

Upam da nisem preveč zakomplicirala.
:muca:

BokiMB -> POVZETEK OBRAČUNA DOHODKOV (10.2.2005 18:49:27)

Ja, mene tudi to zanima. Jaz namreč delodajalca nimam. Naj to dostavim bivšemu delodajalcu al kaj?

Eh, po moje tega ne rabijo.

NinaŠ -> POVZETEK OBRAČUNA DOHODKOV (10.2.2005 21:20:14)

Jaz sem vprašala zakaj in so mi rekli da bi potrebovali, če bi šla takoj v bolniško ali kaj podobnega. :zmeden: Pa mi še vedno nič ni jasno (a ni bolniška odvisna od tvoje plače oz. urne postavke ki jo imaš?). Glavno rekli so, da ni važno kdaj prinesem (na obvestilu piše čimprej), le da prinesem.
Nisem povedala veliko, ampak vseen... :)-
LP

andrejaz -> POVZETEK OBRAČUNA DOHODKOV (10.2.2005 22:32:01)

Delodajalec potrebuje te podatke, ker mora na obrazcih, ki jih vodi o bolniški, vpisati tvoj celotni prihodek preteklega leta(plača + porodniška)

:sloncek:

Gina -> POVZETEK OBRAČUNA DOHODKOV (11.2.2005 19:46:03)

Kakor jaz to razumem, mora dati delodajalec res celotne podatke, ki jih potem dobi davkarija iz dveh koncev. Tako nas preverjajo, če smo vpisali identično. Če kaj štrika, te vsekakor pokličejo. Delodajalec pa ne sme teh podatkov direktno vpisati na tvojo listo o prejetih dohodkih, ker bi bilo to narobe. Enkrat je naša računovodkinja to naredila in so me klicali na davčno, češ da sem jaz nekaj utajila, potem so pa pogruntali, da se je zmotila naša računov. in je tista na davkariji čisto znorela, kako lahko kdo naredi tako napako.

Stran: [1]