Blacky30 -> RE: Aktivna kmalu po porodu (16.4.2008 17:44:35)
|
Ja, to je res odvisno od veliko dejavnikov: - kakšen porod boš imela - koliko boš šivana - kakšne poporodne težave boš imela - kako se bo na življenje privajal dojenček Jaz sem pobrala vse najslabše: imela sem zelo težek porod, poleg tega sem imela gnojno angino z 39 vročine med rojevanjem, bila sem šivana zunaj in raztrgana znotraj vse do MV, dojenje ni steklo zaradi moje bolezni in jemanja ab. Po porodu mi je padel pritisk, da je nastala cela panika (40/60), to je bilo posledica poroda in bolezni skupaj, celo noč sem dobivala transfuzijo in posledično bila zelo slabotna tudi kasneje. Doma nisem opravljala nobenih gospodinjskih opravil (hvala bogu mi je mama pomagala). Sem pa bila eno popoldne teden dni po porodu sama z malim, ki je imel hude krče in je jokal in jokal...... in po 4 urah nošenja in rihtanja otroka, sem naslednji dan pristala na tem, da se mi je utrgal šiv in je zazijala 1 cm rana. Tako sem trepetala in čakala, kaj bo rekla patronažna, če bom morala nazaj na ponovno šivanje ali ne. Hvala bogu je samo strogo mirovanje pomagalo, da mi ni bilo potrebno iti nazaj v P. Vročino pa sem imela še vsaj mesec dni po porodu vsak dan. Tak, da če bi me kdo vprašal pred porodom, sem tudi jaz imela take želje, kako sem polna energije in kaj vse bom počela poleg otroka, pa me je resničnost hitro postavila na realna tla. Ne priporočam ti, da si delaš plane vnaprej, ker boš zelo razočarana. To je namreč ena redkih stvari v življenju, ko se ti vse obrne na glavo in se nič ne izteče tako, kot si planiraš. Pa vso srečo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|