mamuška -> RE: kdaj žepnina? (27.4.2008 23:24:50)
|
Približno kot Čupka razmišljam tudi jaz. 5-letnik sicer ima svoj denar, razmerja med enotami (cent-euro) so mu že nekaj časa jasna, tudi ve, koliko kaj stane in pri manjših vsotah celo preveri, če so mu prav vrnili. Je nazadnje plačal indijančka in sok, kar je stalo 4, 70 eur in je dobil nazaj samo 20 centov. Jaz nisem bila pozorna, kaj se dogaja, šele ko je obračal tist listek okoli, sem opazila, da nekaj ni v redu. In pol konta in konta, obrača, gor-dol, gleda račun in čist potihem vpršaša "mamiiiiii, a mi niso premal dal nazaj? 10-7 je 3, ane , da je?" Pogledam tist lsitek in vrnjen denar - mulček ima prav. Je hotel kar na "oštro", pa sem mu lepo razložila, naj najprej lepo opomni natakarico - na koncu se je vse sam zmenil in še liziko "pridelal"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Da bi mu kar redno dajala denar, ne vidim potrebe, mu pa večkrat pustim, da kaj plača v lokalu ali trgovini, če gre(mo) na izlet, pa dobi čisto "svojo" vsoto, ki jo porabi po mili volji. Meni se zdi, da je to za 5 let iber dovolj.
|
|
|
|