Čudno (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

nejcko -> Čudno (10.2.2005 15:21:27)

Naša pupa je stara skoraj 7,5 mes in zdaj že kakih 14 dni kar lepo samostojno sedi. Vendar pa sem v tem času opazila, da se je povsem nehala preobračat. Že od 3,5 mes naprej se je prevalila s hrbta na trebuh in je to počela zelo rada, preden je začela sedet non-stop, nekje od 5 mes pa še obratno, vendar nikoli prav pogosto. Zdaj pa nič več ne v eno ne v drugo smer. Če jo položim na hrbet na tla, začne kriliti z rokami in jokati, če jo dam pasti kravice, je pa še bolj obupana. Zgleda, kot da tega sploh ne bi nikoli znala.

Ne vem, zakaj to počne in me kar malo skrbi, posvetovalnico imava pa šele čez 14 dni. Kaj menite ve, je lahko kaj narobe? Se mi pa tudi zdi, da je v desnici zelo šibka, jo včasih tako čudno drži. Je možna kakšna poškodba, čeprav je ne boli in roko giba normalno?
Malo sem panična, a ne, samo bom zelo vesela kake vaše besede.

kimi -> Čudno (10.2.2005 15:23:19)

Moj je isti odkar zna sedeti ne zna nič drugega razen nogo dati v usta...tudi boji se če ga dam na tla na hrbet ali pa na vse štiri

kimi -> Čudno (10.2.2005 15:23:20)

Moj je isti odkar zna sedeti ne zna nič drugega razen nogo dati v usta...tudi boji se če ga dam na tla na hrbet ali pa na vse štiri

Anonimen -> Čudno (10.2.2005 15:26:33)

Ja, tudi Tibor se je zelo zgodaj začet kotaliti, potem je bil pa pri enem letu in pol (približno), če smo ga dali ležat na hrbet, ko smo se na tleh igrali, totalno nepokreten. Smo ga hecali, da je želva. Zgleda, da ko osvojijo nove veščine, pozabijo na stare, ker so jim nove toliko bolj zanimive. Nič hudega.

nejcko -> Čudno (10.2.2005 15:34:54)

Sta me prav potolažili, hvala. Je namreč zdaj čisto drugače kot pri sinu, ki je bil sicer skoraj do 8 mes "nepokreten", potem je pa v dveh mesecih naredil vse in shodil.

bini -> Čudno (10.2.2005 15:49:24)

ja, naša je iste starosti kot tvoja, pa se sploh še nikol ni znala obrnit:zmeden:... pa me je zdravnik potolažu, da če druge stvari grejo, ni panike.. ti si me pa potolažla, ko si rekla, da je prvi po 8. mesecu začel obvladovat stvari..saj pri nas gre vse, sam tole obračanje pa nikakor ne - je ne zanima še :ups:

lin -> Čudno (10.2.2005 18:04:36)

Lin je tudi začela samostojno sedeti pri 7 mes. no pred slabim tednim.
Na trebuhu pa tudi ona ćže nelki cajta noče bit in ko jo položim se v sekundi zvrne na hrbet,po, pa se včasih zaigra včasih pa se začne dvigat into zgleda kot da bi delala polovične trebušnjake.

frutka_ -> Čudno (10.2.2005 22:52:54)

Točno tako kot ti je Splišni napisala. Ko osvoji novo veščino staro pozabi, ker hiti trenirat tanovo. Če ti je kaj v tolažbo naj ti povem, da se moj7,5 mesečnik izredno malo preobrača okrog. Je pa zelo hitro začel sedeti in sploh noče plaziti. Enostavno mu je ležanje na trebuhu ali na kolenih odveč. On bi stal in pika.

Mojca20 -> Čudno (11.2.2005 8:14:32)

Tudi moj pri 10 mesecih še ne vstane, se ne plazi, ne zna biti na kolenih, samo sedi;)

Stran: [1]