Volga -> RE: Buhtljevke - kje ste? (16.4.2008 9:30:14)
|
pol kg moke pol kocke kvasa 5 dkg sladkorja 1 vanilij 6 dkg masla 2 rumenjaka limonina lupina, rum 2 - 2,5 dcl mleka sol marmelada Dobre pol deci tekočine zliješ na kvas, pustiš, da se razpusti in daš gor žličko sladkorja ter malo moke, zmešaš, pokriješ, da se dobro dvigne. Ga daš ostalim sestavinam, maslo raztopiš, na koncu še mleko, narediš testo, ga pokriješ, pustiš hajati vsaj eno uro. Zvaljša na en prst debelo, razrežeš na kvadrate cca 8x8 cm, daš na sredo marmelado, konce stisneš skupaj. Preden daš v pekač, katerega namažeš z maslom, jih namažeš z razpuščenim maslom. v pekač obrneš s stinsjnim koncem navzdol. pečeš cca 45 minut na 180. Evo, to je en tako postopek za telebane kot sem jaz.
|
|
|
|