Anonimen -> Rh negativni faktor in krvavitev (15.4.2008 20:25:11)
|
Živjo punce! Upam, da vas ne moti, ampak tokrat bi res želela bit anonimna. Noseča sem 18 tednov in do sedaj je bilo vse brez težav. V 17. tednu sem začela krvavet, kar traja že 10 dni, enkrat roza izcedek, enkrat rdeča kri, potem spet temen madež (kot na koncu menstruacije), nato temno rumen madež. Tako je bilo prejšnji teden (kar po vrsti, kot sem napisala), včeraj sem mislila, da se že končuje, danes pa spet zjutraj kri, popoldne in zvečer pa temen madež. Madeži so približno tolk veliki kot kakšen predzadnji dan menstruacije, menjam si tri vložke na dan. Prejšnji teden sem bila na ginekološkem pregledu, vrat je lepo zaprt (kar menda zmanjša verjetnost splava le na 3 %), viden je hematom, to je pa tudi vse, kar mi ima ginekologinja za povedat. Noben ti nič ne more povedat, ne vejo niti ali je patološkega izvora ali ne, le vprašali so me če sem šla na nuhalno (nuhalna 1:6500, DHT 1:24000). Ta teden imam spet pregled in res verjamem, da mi ne bojo mogli kaj konkretnega povedat (bila sem tudi na urgenci, tudi tam so zelo skopi z informacijami, vsi pravijo, da je lahko miljon razlogov ...), me pa zanimajo vaše izkušnje glede na moje stanje. Rada bi poudarila, da imam Rh negativni faktor krvi in sem zaradi krvavitev prejela preventivno injekcijo, ICT test pa je bil negativen. Na internetu berem tudi, da je lahko Rh nekompatibilnost vzrok za vsemogoče težave, pa se sprašujem, če je lahko tudi za krvavitev. V petek imam spet pregled, vendar glede na to, da se stanje ni izboljšalo in ne vedo vzrokov, imam občutek, da bodo rekli spet, da naj počivam. Ali bi lahko mogoče zahtevala dodatne preiskave, pa kakšne? Ali naj se res udam v usodo, kar bo, pa bo? Ali katera od vas pozna podobno situacijo ali pa vsaj možne vzroke za take krvavitve?
|
|
|
|