BOLNIŠKA (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

pika74 -> BOLNIŠKA (10.2.2005 13:40:41)

Ojla punce.

Mene pa nekaj zanima:zmeden2:.

Imela sem operacijo in na odpustnici oz. izvidu mi piše, da mi pripada 10 dni bolniške (10 dni non potest).

Sedaj pa nisem prepričana, kako se bolniška šteje.

V bolnico sem šla v četrtek zjutraj (3.2.), kot je bilo naročeno; operirana sem bila v petek in v soboto sem šla domov. Do kdaj bom doma?

Ali se štejejo v bolniško samo delovni dnevi ali tudi sobote, nedelje in prazniki? Ali se šteje bolniška od dneva, ko greš iz bolnice domov ali kako?

Hvala za vaše odgovore:rozica:.

Lp
Pika74
:metulj:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.2.2005 13:43:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.2.2005 13:46:55)

mammika -> BOLNIŠKA (10.2.2005 13:50:03)

Šteje se od tistega dne ko so te odpustili iz bolnice...

LP

pika74 -> BOLNIŠKA (10.2.2005 13:55:34)

Hvala Deni:rozica:.

V soboto grem itak k svoji dohtarci in mi bo napisala. Sam so me zdele trije iz službe klical in je panika, ker so tam tud vsi neki bolni...in priganjajo, oz. bi blo dobr, da bi čimprej prišla nazaj na delo... ah ja.

Človek ne sme nikoli biti bolan.Še takrat ko je, ga mora pa vest pečt, če je na bolniški. Kam smo prišli s tem kapitalizmom -ejejej:zmeden:.

Lp

pika74 -> BOLNIŠKA (10.2.2005 14:21:47)

Ja na rodilih so mi vse živo delal. Upam, da bom tok pr pamet, da bom doma celo bolniško.

Hvala:rozica:

lp

Grascakinja -> BOLNIŠKA (10.2.2005 14:23:55)

Hej punca ne se zezat, ne upat, BODI doma!!! To ni kr tko, lohk se ti kej zaplete še ko ležiš, kaj šele ko delaš! Ne ga sr...! Da ne bo pol na zanositev in ovulacija kakega jamranja zaradi tega... misli na prihodnost!

Pia73 -> BOLNIŠKA (10.2.2005 14:26:41)

pika74 niti pomislit ne, da bi šla delat, sploh če so bolani tam. Še tega se ti manjka, da še kako virozo stakneš,... Mene so tud neki klicali, pa mi dol visi,...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.2.2005 14:27:29)

ZARA -> BOLNIŠKA (10.2.2005 14:27:51)

dej Pika ne se zezat,Deni ve dost o teh stvareh!!!

lp,pa cimprej se pocajtej...

pika74 -> BOLNIŠKA (10.2.2005 14:36:29)

punce ve ste zlate.

Deni mi je tud privat pisala, da ne ga ne serjem in bom ubogala.

Če me bo slučajn zagrabl, bom kr nov post odprla, pa me boste mal naapele, da morm bit doma - a prou. Vam bom hvaležna:rozica:.

Pomoje je to tko. Jst nikol nism bla na bolniški in v službi se tega navadjo in razvadjo. In pol še kadar si bolan, greš z vročino v službo in si rečeš, da je samo prehlad. Pol pa enkrat res zboliš oz. si operiran, pa tega kr ne dojamejo. Zapovrh te pa še vest peče, ker nisi navajen bit doma.

Tepte me:(. Kaj mi nucajo vse titule, če sem pri svojem zdravju tok neodločna. Jao punce, kaj bi jaz brez vas.

Hvala vam:rozica:

Lp

Pia73 -> BOLNIŠKA (10.2.2005 14:40:03)

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Saj sem vedla, da se boš prav odločila!

Grascakinja -> BOLNIŠKA (10.2.2005 14:44:00)

A ti povem zgodbo o službi in bolniški?

Jaz sem bila tudi do zdaj nebolniškasta. Pred 14 dnevi sem staknila virozo in sem še zdaj doma, da se orng pozdravim, ker sem noseča in ne smem tvegat.

Prvih par dni so jamrali in težili. Nepogrešljiva! Mi želeli hitro okrevanje. Skratka sočutje na vrhuncu in vse tako, pa da naj hitro pridem nazaj. Cela panika, ko me ni. In tako cel teden.
Zdaj me samo še pokličejo, ko česa ne vedo. Jaz jih po telefonu usmerjam, če kaj rabijo. Vse so sfolgali. Nihče ni nepogrešljiv. In vem, da če bi tudi morala bit še en teden doma, pa bi sfolgali. Kaj pa jim drugega preostane?

Jaz sem se najprej blazno slabo počutila, ker nisem v službi. Vsak dan manj! Jaz bom na svetu še dolgo potem, ko več ne bom v tej službi, pa bodo lih tako brez mene! Moje zdravje pa bo odvisno tudi od tega, kaj zdaj, ko sem še v tej službi, delam z njim! Klinc jih gleda... najprej jaz pa moje dete!

pika74 -> BOLNIŠKA (10.2.2005 14:54:29)

to sm rabla:bravo::bravo::bravo:

Vse preveč se razdajamo za to službo. Na konc pa pride člouk v 40. leta in počaas začnejo računat, kaj ko bi... se tegale "starčka" malo losali in bi vzeli kakšno mlado frišno meso - direkt iz faksa. Npr. za pripravništvo. Pa bo firma ful prišparala in bo dobiček na zaposlenega večji:bravo::bravo:. Ja tkole delajo. Mi se pa sekiramo, če nam bolniška pripada:zmeden:. Bolj mormo nase mislt, ker oni ne bojo na nas. Vsak je zamenljiv in nadomestljiv. Žal. Čeprav delodajalec to izkorišča ponavadi takrat, ko njemu ustreza. Ko pa je delavec na bolniški, ti pa dajo vedit, da si zanje the one and only.

bodmo močne punce:)

Stran: [1]