nasvet glede spanca (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

aezzy -> nasvet glede spanca (15.4.2008 11:29:45)

evo me, spet.
ali ima katera podobno izkusnjo ali pa nasvet glede opoldanskega (ne)spanca.
moja vcasih ze izpusti kaksen dan, stara je 20m. takrat samo malo pocivava ob knjigi. in potem ni nic bolj zmatrana zvecer in nic bolje ponoci ne spi. vse je enako.
ampak problem se je pojavil, ker gre vcasih glih na kontra: spi celo 3 ure (kar ni delala do 18m, vedno le 1 uro in 15minut,po 12m pa vcasih kaksen dan ne)in takrat je vse se slabse! spat zvecer gre sicer enako, ob 20.30, samo popoldan je pa obupna, se bolj zaspana, vsa mlahava, tecna, komaj kaj poje.....noce ven, samo valjala bi se po postelji.
kaj narest? jo zbudit po vsaj dveh urah spanca?
jaz sem bila vedno mnenja, da ce spi je ne zbujam (sploh pa, ker sem bila vesela, da spi vsaj tisto uro in 15minut), samo sedaj imam pa pomisleke. vem, majhna je se in rabi spanec o tem ni dvoma.
kaj mislite?

mama_milchy -> RE: nasvet glede spanca (15.4.2008 11:52:43)

aezzy,
naš Žiga je tudi pri tej starosti včasih opuščal dnevno spanje, včasih pa je spal lahko do 3 ure in več; jaz sem ga pol začela zbujat po 2urah počitka, na začetku je bil malo siten pol pa igra in ga je minilo;
poskušaj jo uspavati, če je res pol cmerava, sitna brez spanja v popoldanskih urah; je nimaš v vrtcu?

Bojananika -> RE: nasvet glede spanca (15.4.2008 12:49:12)

Moja pri 23m tudi izpusti kakšen dan spnaca, pa je zvečer enako kot pri tebi, nič prej ne gre spat ali podobno. Je pa res čez dan malo bolj sitna, ampak z igro se jo da zamotit. Če smo doma, grem jaz z njo spat, tako da kar zaspi. Malo bereve pa rečem ji, da je njena plišasta muca zaspana in potem nekako gre.

Otroci rabijo spanje, tudi mi včasih, tako da jo jaz zaenkrat probam nahecat z raznimi forami. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

aezzy -> RE: nasvet glede spanca (15.4.2008 13:01:55)

mama_milchy,
sem doma, nimam je v vrtcu, sla bo s 3 leti.
problem je takrat ko spi 3 ure,zvecer gre enako spati,ob 20.30, to nam ne dela problemov,
samo tisti cas vmes,od 15h do spanja je nemogoca. samo valjala bi se, lena je.kot,da  je utrujena od spanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ko ne gre ali ce spi tisto uro 15, sploh ne sitnari, lepo zdrzi do vecera.
zato me zanima kaj naredite ve, ali jih zbujate?

Stran: [1]