Ideje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Tiamo -> Ideje (10.2.2005 12:52:16)

Punce pomagajte..nima ideje kaj narediti za kosilo? :zmeden:

A ima katera kakšno idejo?:bravo:

LP Tia74

KIRA -> Ideje (10.2.2005 12:53:32)

karbonarski špageti ali makaroni (testenine pač)...

LP :rozica:

Tejčika -> Ideje (10.2.2005 13:01:04)

- Zrezek z gobicami, pomfri in solata
- palačinke z Nutelo
- kaneloni z mletim mesom

Teya -> Ideje (10.2.2005 13:02:09)

http://www.kulinarika.net/recepti.asp

Tiamo -> Ideje (10.2.2005 13:05:59)

Hvala, hvala...

Na Kulinariki je preveč receptov, pa se je težko odločiti..:zmeden:

:sloncek:Verjetno bom naredila zrezek z gobami in pomfri in salato..NJAM..edino, če še kakšna ideja pride..:sloncek:

LP Tia74

Anonimen -> Ideje (10.2.2005 13:07:56)

Poglej na NAš vskadan :)

KIRA -> Ideje (10.2.2005 13:10:39)

zadnjič sem delala gobovo rižoto s piščančjim mesom, pa zeleno solato. ker ni blo nikjer gobic za dobit, sem kar koncentrat za gobovo juhico vzela. (knorr ali magi) zelo fino.
včasih pa delam ocvrte špagete - sam to vsakemu ni všeč. to je tak bolj na hitro. ko je pa mož doma in pazi malo, pa kake zrezke tudi - najraj ima dunajske in pomfri. jaz pomfrija ne obožžujem preveč, ker me napenja. pa fižolova solata tud.
hihi, sedaj pa sem cel kup stvari napisala, ki ne grejo skup.:)-

Čiračara -> Ideje (10.2.2005 13:31:02)

Kira_in_Vikica kako pa pripraviš ocvrte špagete?:ups:

Jančika_ -> Ideje (10.2.2005 13:31:50)

Točno to sem hotela vprašat. Nikoli prej nisem slišala za to.

KIRA -> Ideje (10.2.2005 13:47:06)

to sem pa vidla na TV. čist navadno skuhaš špagete. pol pa nardiš testo, recimo kot za palačinke ali ocvrta jabolka, samo nič sladkat. samo solit. notri se lahko da muškatni orešček, boljše pa je če jih pol ocvrte potresež z njim. v glavnem - špagete potunkaš v testo - mora biti tako gosto, da se obdrži na njih.
jaz jih kar vse naenkrat skup zmešam, ker se mi ne da delat zvitkov oz. krogcev.
pol jih pa zlatorumeno ocvreš - sam ne predolgo not pustit, ker so pol pretrdi. na koncu jih pa posipljem še z muškatnim oreškom.
mal čuden recept - ni za vsakega. ampak meni je dober, pa hitro gre.
zraven pa naredim vedno kako solato - ali recimo ledenko, včasih kako drugo glavnato solato, najboljše je pa kitajsko zelje s smetanovim prelivom.
v tega daš smetano, malo bučnega olja, soli, malo kisa, pa tud malo muškatnega oreška. se super ujema oboje.9nebesa

Čiračara -> Ideje (10.2.2005 13:49:15)

Hmmm Jančika sedaj pa veva kako in kaj:)-

KIRA -> Ideje (10.2.2005 13:57:38)

zdaj vesta. sma ne vem če vama bo všeč. to je približno tako kot kitajska hrana - tudi ni za vsakega. če jo pa ješ, pa jo imaš zelooooo rad.

Čiračara -> Ideje (10.2.2005 14:07:48)

Hvala Kira_in_Vikica. Bo treba sprobat. Hmmmm kaj pa če bi namesto oreščka potrosila parmezan?Mislim, da bi blo tud ok...

KIRA -> Ideje (10.2.2005 14:09:14)

probaj. saj na špagete itak parmezan paše. ali pa kak tak sir kot je edamec ali pa trapist - na še vroče, da se mal stopi.
enkrat probaj čist malo nardit samo za probo, pol pa poročaj kako je blo...

Čiračara -> Ideje (10.2.2005 14:13:49)

Ja tud sir kakšne druge vrste bi bil ok. Bom poročala, kako je uspelo.Je pa zanimiv in nenavaden nasvet...hvala....

nikitta -> Ideje (10.2.2005 14:53:49)

sem se zredila, ko sem prebrala zgornje poste! :bravo: za kuharice!

saba -> Ideje (10.2.2005 15:01:39)

jaz sem včeraj zvečer kuhala za danes goveje zrezke v omaki in prilogo grah.

danes pa bom kuhala fižolovo mineštro s klobasicami za jutri.

moram mislit za en dan v naprej ker delat končam komi ob 16ih in je že pozno za kaj kuhat.

no ta teden pa je itak kažin, ker je še tašča zbolela, tako da moram kuhat za vse:(

pa tako se mi ne da ufffaaaaaa:zaspan:

Čiračara -> Ideje (10.2.2005 15:01:43)

Jaz sem bila čisto zmedena, sploh nisem vedela kaj naj kuham :)-:)-:)-...To smo pa res prave kuharice:bravo::bravo::bravo:

Čiračara -> Ideje (10.2.2005 15:03:37)

Ja Saba medve sva na istem. Jaz tudi pridem šele okoli 16 domov, tako da nimam dost časa za razmišljat kaj in kako za naslednji dan. Za taščo je pa še posebno težko kuhat:)-:)-:)-...

Jessy -> Ideje (10.2.2005 15:09:37)

Sicer sem zdaj že pozna, vendar pa lahko pride prav za drugič. Jaz sem danes to že pojedla.

Za to kosilo porabiš točno 15 minut:

- katerikoli dišeči riž daš kuhat (10 minut naj vre + 3 minute naj bo odstavljen, da se sprime)

Medtem, ko se riž kuha:
- puranji ali piščančji file razrežeš na tanke trakove, jih povaljaš v moki in ocvreš v olju, da zlato porumeni

Medtem, ko cvreš meso:
- omako Uncle Bens (meni je najljubša sladko-kisla, lahko tudi kako drugo) daš v posodo in jo prevreš, nato vanjo streseš ocvrto meso, premešaš in pustiš vreti še kako minuto ali dve.

V tem času je riž kuhan, zato lahko kosilo že postrežeš. Zraven paše paradižnikova solata z zeleno papriko.

Pa dober tek!

saba -> Ideje (10.2.2005 15:12:38)

ma moja tačša in tast nista izbirčna in itak dobro kuham :ups: , tako da sta vesela da kaj dobrega pojesta.

tašča sama reče da ni dobra kuharica ker jo ni nihče naučil , ker ko je bila mlada, je rekla , da so kuhali samo krompir in fižol:(

mene je pa mama naučila finooo kuhat, tako da so vsi:bravo::bravo: ko se dam med kozice.

Jančika_ -> Ideje (10.2.2005 16:26:20)

Kira, hvala! Bom ob priliki probala, mogoče bom celo uporabila kake svedrčke ali polžke. Na svedrčke bi se znalo tole testo fajn prijet.

KIRA -> Ideje (11.2.2005 9:08:44)

:rozica:jančika - verjetno se prime na vse. probaj, pa pol poročaj.
mislim da bom glih danes cvrla špagete - en čas jih že nisem. in se mi je včeraj muškatni orešek tako zaluštal - hihih. groza. ko pišem o hrani samo lačna ratam.:)-
sem mislila delat (najprej) carbonarske testenine, pa sem se spomnila, da slanine s poprom nimam več, sira je pa tudi bolj malo. tako da bom samo špagete ocvrla.
LP:rozica:

Anonimen -> Ideje (11.2.2005 12:32:35)

Sej ne morem, da še jaz ne bi napisala :)-
Mi smo pa čist nori na MAKARONOV NARSTEK.
Skuhaš makarone na pol al pa na mal več. Jaz potem v posebni posodi mal popražim pršut na kocke narezan, dodam mal zelenjavce, pa kislo smetano.
Zmešam z makaroni, dam v stekleno podolgovato posodo (ki jo jasno prej namažem z margarino), posujem čez tolk sira, da pokrije celo posodo, pa dam na 200 stopinj pečt za dobre 20 minut. Njami :)-

KIRA -> Ideje (11.2.2005 13:13:30)

jaz ga tudi včasih delam, sam bolj poredko. včasih pa še gresov narastek ali pa rižov. zraven pa super paše marelični kompot.
edino sranje je, da mož takih stvari ne mara. recimo šmarn. ne bo ga jedu pa če bo ne vem kaj. kake cücke - krompirjeve svaljke že še. raje ima kako "moško" kosilo, enolončnico - sam te pa spet jaz ne maram, pol pa dunajskega in pomfri. to bi vsak dan jedel.
pa k vsakem obroku si namaže še kruh z nussenio (kot nutela).pa včasih tako čudne stvari da gor, da se sploh ne sekiram, če mi slučajno kak obrok ne bi ratal.
je pa čist mahnjen na karbonarske makarone - zato jih toliko omenjam. tega prej ni poznal, pol pa ko je koštal - no ja, njam. pravi da ne smem več kuhat, ker se preveč redi. v službi ima topel obrok, ker ne dobijo malice plačane, doma pa pol še včasih tako kosilo, da v širino gre.
priznampa da ne kuham pogosto. jaz imam raje hladno hrano - kako malenkost, s katero ni dosti dela in hitro gre.
grozno me jezi, ko se 2 uri matram skuhat, pol pa v 10 minutah vse izgine, ker se vsi samo bašemo s hrano, namesto da bi zraven uživali.
že spet roman. kaj čem - rada pišem.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>