MATEJA -> RE: ukinja dnevno spanje (15.4.2008 10:38:41)
|
Tudi mi smo ravno pred kratkim imeli take muhice v glavi (vragolinko je star 22 mesecev), da ne "nana" in jokat na mile solze in se dret, kot da nevem kaj delamo iz njega... Pa sem ga dvignila in poslala na kavč, pa naj ne spi, če se mu ne spi, sem si mislila. In čez par minut tišina v hiši - on pa spi sede na kavču, gotov. Tako da po par dneh cirkusa okrog popoldanskega spanja, smo spet vzpostavili normalen (star) ritem. Čeprav vstane zjutraj precej pozno (okrog 9.30 ali 10.00), mu je do večera preveč in potem je koma, siten, razdražljiv...neznosen skratka. In če ne spi popoldne, ponoči še slabše spi, pride tako utrujen, da ne more zaspat in se zbuja še več kot sicer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]! Jaz ga pustim spat tudi do 18.00, dokler se sam ne zbudi. Zvečer gre malo bolj pozno (ob 22.30 ali 23.00) z nami spat, ampak meni je bolje tako. Probaj s kakšno novo motivacijo, nova plišasta igračka ali kaj takega, ali pa če ni druge, pa z njim v posteljo, dokler ne zaspi... Tudi to smo dali skozi, pa sedaj spet zaspi sam brez problema. Upa, da bo uspelo. LP.
|
|
|
|