Polpeti iz kuhane govedine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Valentina -> Polpeti iz kuhane govedine (14.4.2008 12:30:24)

V soboto sem skuhala govejo juho. Juha je šla takoj, z govedino se pa vedno silimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Danes bi 1. naredila polpete. Kaj dat notri poleg jajčka, moke, česna, čebule, da ne bo ravno kot žagovina[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Ali ima mogoče katera kakšen boljši predlog? 




Abra -> RE: Polpeti iz kuhane govedine (14.4.2008 12:47:56)

Veliko peteršilja ali kaj podobnega. Zdaj je že tolko svežih zelišč, da imaš kar neki izbire. Moke pa jaz nikoli ne dam [sm=zmeden.gif] res, da to delam ene 3x na leto, ker tudi goveje juhe ne kuhamo ravno pogosto.




Valentina -> RE: Polpeti iz kuhane govedine (14.4.2008 12:51:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Abra

Moke pa jaz nikoli ne dam [sm=zmeden.gif]


Sam tolko da poveže sem mislila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hvala!




mojsoncek -> RE: Polpeti iz kuhane govedine (14.4.2008 13:06:23)

Za vezavo das lahko drobtine ali v mleko namoceno staro zemljo/kruh ali pa ovsene kosmice. Moke se pa ponavadi res ne daje v polpete.

Drugace pa jaz od nastetega dodam se malo soli in popra ter petersilj.




robinzon -> RE: Polpeti iz kuhane govedine (14.4.2008 16:08:20)

Zelo dobro s kuhano govedino je tole:
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6614




Valentina -> RE: Polpeti iz kuhane govedine (15.4.2008 12:26:14)

Sva imela zunaj kosilo, zvečer je padla pa govedina v solati z jajčkom.





Čupka -> RE: Polpeti iz kuhane govedine (15.4.2008 13:10:58)

Za drugič:

Govedino zmelješ ali nasekljaš, kar ti je pač ljubše.
Malo nasekljane čebule zarumeniš na olju. Olje odcediš in čebulo streseš h govedini. Nasekljaš petršilj in ga streseš zraven.
Dodaš celo jajce.
Nadrobi nekaj kruha v toplo juho, če ti je še ostala (lahko pa tudi v mleko). Ko se napije, kruh ožemi in stresi h mesu in ostalemu.
Posoli in začini po okusu, ter dobro pregneti. Če je masa premokra in premehka, si pomagaj z drobtinicami.
Zlato in hrustljavo zapeči na olju.
Ponudi z veliiiko solate[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]