Kifeljčki, masleni kruhki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Ekaz -> Kifeljčki, masleni kruhki (14.4.2008 11:08:53)

Kdaj ste svojim malčkom ponudile rogljičke, kifeljčke oziroma maslene kruhke, ki jih prodajajo zapakirane v vrečkice?

Prosim, da v bodoče pišete naslove z majhnimi črkami. Tudi s takšnimi črkami bo vaša tema dovolj vidna (kot vse ostale).

Hvala in lp,
Bonnie

kristinaj -> RE: KIFELJČKI, MASLENI KRUHKI (14.4.2008 11:19:01)

krof je dobila pri 10m, cvrtke, štrudelj, torto, ki je mama naredila je tudi okusila tam okoli 10m, kar se pa tiče pakiranih slaščic se jih zaenkrat še izogibam...

vesel -> RE: KIFELJČKI, MASLENI KRUHKI (14.4.2008 11:23:30)

moja hči je to dobila pri 9,5 mesecih

Ekaz -> RE: KIFELJČKI, MASLENI KRUHKI (14.4.2008 11:36:21)

Nimam v mislih kifeljčkov, ki so nadevani s čim sladkim. Gre v bistvu za kruhek, ki je v obliki kifeljčka. Verjetno pa je bolj sladak kot običajen.

saskija -> RE: KIFELJČKI, MASLENI KRUHKI (14.4.2008 12:04:21)

francoski rogljički je morda malo problem ker so neter jajca in je potrebna malo večja previdnost če pa daš kkašen navaden kifelj pa ni noben problem tam po 8 mesecu, ko že lepše prežvekuje, tudi v listnatem testu običajno ni jajc, jaz ko naredim štrudelj mu filo od znotraj že dam pa je star 8 emsecev.

piko12 -> RE: KIFELJČKI, MASLENI KRUHKI (14.4.2008 19:11:34)

Eno trapasto vprašanje imam: kako pa daste kifeljčke? a kar v roko pa jejo? mi imamo 8m pa že z baby piskotom ni vedel kaj počet. Vse nese v usta, tega pa sploh ni. Pol je pa hotel ogromen kos pogoltnit. Malo strah me je , da bi se kepice naredile pa bi se mu zataknile.

saskija -> RE: KIFELJČKI, MASLENI KRUHKI (14.4.2008 19:23:52)

ja nekateri otroci prej eni kasneje, lahko mu daješ tudi male drobtinice v usta in potem vedno večje,a mpak če ne je kiflov in keksov ni tako nič zamudil.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lahko mu daš v roke kos in ga nato opazuješ če se začne davit mu s kazalcem potegneš iz grla.

Naš 8 mesečnik melje kot nor vse kaj hočeš, njegova sestra pa se je pri isti starosti davila

Olivija -> RE: KIFELJČKI, MASLENI KRUHKI (14.4.2008 19:44:40)

IZVIRNO SPOROČILO: saskija

ja nekateri otroci prej eni kasneje, lahko mu daješ tudi male drobtinice v usta in potem vedno večje,a mpak če ne je kiflov in keksov ni tako nič zamudil.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lahko mu daš v roke kos in ga nato opazuješ če se začne davit mu s kazalcem potegneš iz grla.

Naš 8 mesečnik melje kot nor vse kaj hočeš, njegova sestra pa se je pri isti starosti davila

Res so različni. Naša mlajša se je pri 5 mesecih v kos pice zagrizla oz. se je prisesala, očiju je potegnila roko do svojih ust - pa smo vedeli, da je pripravljena za še kaj drugega kot mleko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zelo hitro je začela sama "glodati in mehčati" hrano.

Masleni kifeljčki, jih je že dobila tam okoli 8. meseca - ponavadi takrat, če smo šli na kakšen izlet.

Naja30 -> RE: KIFELJČKI, MASLENI KRUHKI (14.4.2008 20:15:00)

Okoli 10m se mi zdi. Je fajn za malico, če si vzunaj.

Stran: [1]