pregrada (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

zanositev -> pregrada (14.4.2008 9:52:09)

Ojla.
Sem v 6. tednu!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Juhu...Vendar me je začelo malo skrbeti...

Že pol leta nazaj so mi ugotovili z ultrazvokom, da imam majhno pregrado-1cm ob strani maternice.

Skrbi me, koliko je možnosti da bi prišlo do splava???
Prosim pomagajte...Ali lahko kako tudi sama preprečim...

NancyF -> RE: pregrada (14.4.2008 10:44:50)

oj!

Tudi meni je G odkrila pregrado, katera se je kdaj videla kdaj pa sploh ne. Sedaj sem v 30. tednu in nosečnost poteka normalno. Moram pa rečt, da sem imela pred tem spontani splav, toda mislim, da pregrada ni vplivala na to, ker mi je ginekologinja rekla, da sploh ni ploda, kateri se sploh ni razvil. Zgleda, da je šlo takrat za kakšno kromosomsko napako že v začetku... ne skrbi vse bo ok!!!

zanositev -> RE: pregrada (14.4.2008 11:33:05)

Hvala ti za odgovor.
Mi lahko še poveš kiliko sem lahko aktivna v mojem primeru?  Namreč hodim v službo, faks, pa še dosti telovadim...
Ali moraš na bolniško če imaš pregrado?

NancyF -> RE: pregrada (15.4.2008 17:20:46)

Ne, na bolniško ti zaradi tega res ni treba. Vse delaš normalno kot do sedaj. Vsaj pri meni ni bilo panike glede tega, pa sem ravno tako hodila v službo, športala-samo ne pretiravaj da se naprezaš (npr. da kaj težjega dviguješ, preveč tečeš....vse v mejah normale), pa ne kopaj se s prevročo vodo, probaj čimveč počivat!

ANA_P -> RE: pregrada (15.4.2008 21:43:53)

naj te pomirim. Sama imam pregrado in sem umetno oplojena, je niso odstranili, ker se jim je zdela premajhna. G. mi je razložil, da obstaja več vrst različnih pregrad in v kolikor so se na reprodukcijskem oddelku odločili, da mi je ne odstranijo pred umetno oploditvijo ni večje nevarnsoti. Svetoval mi je malo več počivanja.

zanositev -> RE: pregrada (16.4.2008 13:53:43)

Slišala sem, da kasneje otroček nima dovolj prostora za rast...kar lahko sproži popreje porod???
Dva dni nazaj sem dobila še rjav izcedek...vsa panična sem odhitela k g. in mi je dala tablete...Upam, da bo res vse OK z mojim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Sam še na njega mislim cele dneve.....v službi sem brez energije za delo...v mislih sem že na porodniški...

Stran: [1]