LoCa -> RE: kdo si resnično zasluži... (19.4.2008 9:52:46)
|
mislim, da čistilec sam ne dobi tistih 6-7 neto, kolikor podjetje računa. sploh pa se mi zdi bizarno primerjat plačo nekoga, ki dela v javnem sektorju in nekoga iz privat sektorja. pol pa slišiš take izjave, da ni med 100 najbogatejšimi slovenclji nobenega zdravnika in da je to nezaslišano.....ma kam smo pršli, lepo vas prosim. js tudi nimam proporcionalno višje plače od nekega delavca samo zato, ker sem študirala. in na žalost se kr strinjam s tistim ekonomistom izb trenj (un tamlad k se je ful drl ), da si lahko zdravniki zaradi svojega statusa privoščijo marsikaj, kar si ne bi smeli. pa ne vsi seveda. ker tisti, ki dobro dela, ga bojo tut pacienti spoštovali. pa sem mislila da je to bistvo tega poklica, ker je baje to življenjsk poslanstvo al kuga že. no, če zdravnik neha delat, se zaustavi nek sistem. če pa nekdo drug neha delat (pa ne mislim na kogarkoli), se pa drug sistem zaustavi. pa mislim tle na tiste najnižje na spoštovanosti poklica. v tem smislu smo cela dru žba eni navadni hinavci. vsi bi radi udobje, vsi bi radi še več keša za še dodatno udobj, noben pa ne pomisli, da to udobje pač ni samoumevno in da so ljudje, ki nam ga zagotavljajo. in glede tistega leva: če tko mislite, pol pač pejte živt v đunglo. al pa se nehite bunit nad viskomi cenami, nad tem, da je nezaslišana podražitec vrtca itd. resno, to ne gre skupaj. karmy, kaj si ti po poklicu? meni se zdi, da prej bi zignorirala nekoga, ki hoče več, ker mu kar ima ni dovolj iz nekih razlogov ki niso preživetveni, kot pa nekoga, ki nima dovolj da si nabavi hrane za cel mesec. ma js ne vem, no....
|
|
|
|