Lulček (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

AEL -> Lulček (10.2.2005 9:33:09)

Pozdravljene!

Zanima me, če imate tudi ve težave pri vlečenju kožice na lulčku tako kot jaz? Enostavno ne morem kožico povlečti tako daleč, da bi se videla glavica. Patronažna pa je to naredila brez problema.
Je pa zanimivo, da so mi na posvetovalnici rekli, da lulčka pustiti pri miru!!

Kako se pa ve lotite te zadeve! Če se, seveda!

Help!!

:zmeden2:

Ael

Anonimen -> Lulček (10.2.2005 9:51:09)

Nam so tudi rekli, no, nič niso rekli v zvezi z lulčkom. Tako ga pustim pri miru.

Bela -> Lulček (10.2.2005 10:21:47)

nam so v posvetovalnici rekli, da do šestega meseca pustit lulka pri miru.
Pol pa so nam pokazali kako to gre.
Čisto enostavno je, primeš za lulka in počasu povlečeš kožico dol in otročičke to ne boli...ampak jih žgečka.
Pol pa obrišeš z mehko mokro gazico, ali pa v banjici med kopanjem.
Kar brez strahu:)

Anonimen -> Lulček (10.2.2005 10:32:02)

Mi smo ene dva meseca nazaj prvič potegnili kožico toliko, da se je videla glavica. In malemu se je seveda zdelo fajn, tako da se zdaj sam trudi kadar le ima priliko (beri je nag) in veselo telovadi.

kimi -> Lulček (10.2.2005 13:14:12)

Meni tud niso nič rekli tako da ga kar pustim pri miru

buči -> Lulček (10.2.2005 17:10:07)

Mi to delamo že od 2. meseca, enkrat na teden. Včasih je malo kriza, ker se mu lulček "skrije", da nimaš kaj prijet. Malo zmočimo z vodo, ker v banji ne gre, ker ima tam preveč dela s kobacanjem.

Pia73 -> Lulček (10.2.2005 19:12:24)

Mi se še kar trudimo, pa je mali star že 4 leta in 4 mesece pa se ne spomnim kdaj so nam rekli, da naj s tem začnemo. Pa je pred kratkim zdravnica rekla, da se kožica še ni čisto "odlepila" ampak da ima še čas do 5. leta, sicer mu bodo prerezali,... :(

Anja167 -> Lulček (10.2.2005 21:53:41)

Eto, jaz sem pobrskala po tejle strani in tistih, ki so na njej navedene.
http://www.circumstitions.com/Care.html
Sem se odločila, da nič (več) ne bom brskala po lulčku.

buči -> Lulček (11.2.2005 8:40:25)

Meni so rekli, da če gre kožica lepo čez, naj mu jo pač povlečemo, če ne ne. Kolegica pri svojem sinu tega ni delala, pa je moral iti pri 6. letih na operacijo.

Dilema, a ne.

:kuza:

Stran: [1]