ICSI (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

SBDJ -> ICSI (12.4.2008 18:19:50)

Živijo,

glede na to, da sem nova na forumu vam za začetek opišem kakšen je moj problem?
Pred tremi leti sva s partnerjem spontano zanosila, vendar sem zaradi odkritja trisomije 21 /downov sindrom/ nosečnost prekinila. Po dobrem letu truda do naju napotili na dodatne preglede, kjer so pri partnerju odkrili azoospermijo. Danes imava za seboj tri postopke ICSI. Pri prvem in drugem poskusu test negativen in pravijo v tretje gre rado -res je test pozitiven(vstavili dve blastovisti). 14 dan po testu se odpraviva na prvi UZ, kjer ni bilo ničesar videti (ne v maternici, kot tudi ne izven maternice).Še isti dan (čet)grem na odvzem krvi beta hcg - rezultat 1137. Pregled ponovim čez 4 dni(pon), hormon še naraste 2340. V sredo zjutraj se pojavi zelo močna krvavitev (kar v kosih), katera je traja dobro uro. Še isti dan (sre)ponoven odvzem krvi-rezultat 2847. O tem obvestim svojega zdravnika. Pravi, da gre verjetno za SS, zato me na pregled naroči tri dni kasneje - šele v pon.(pregled naj bi imela včeraj) in predlaga naj preneham z jemanjem prometrium-a, kajti mnenja je, da bo hormon sigurno padel. Da pomirim samo sebe se odpravim na ponoven odvzem krvi(včeraj) in hormon še vedno raste. Rezultat 3041. Kot sem omenila krvavitev se je ustavila, danes samo malo rjavega izcedka, počutim se dobro (morda malo bolečin v križu). Ne vem več kaj lahko pričakujem? Prosim za kakšen nasvet?

pozdravček

blanč -> RE: ICSI (12.4.2008 21:04:59)

Joj, tole pa res ni fajn. Nislim, da moraš it še enkrat na UZ. Sigurno si noseča pri tako visokem B-HCG.

Želim ti, da se ti vse dobro izteče.

tassi1 -> RE: ICSI (12.4.2008 21:07:25)

najbrž ti hormon prepočesi narašča,da bi bila nosečnost v redu!pri meni je bilo tudi tako in po abraziji so ugotovili,da je šlo za delno molarno nosečnost-to je stanje,kjer raste samo posteljica,ni pa plodka!je pa to nevarno,ker se lahko razvije rak in po tej diagnozi nisem smela zanosit eno leto in skozi so mi kontrolirali hormon beta hcg,če ne narašča več oz. imela sem kontrole dokler ni bile vrednost 3* negativna.upam,da sem ti malo pomagala.veš,ko so mi povedali,da najbrž ne bo nič od te nosečnosti,sem bila po eni strani vesela,da so mi delali abrazijo in me niso več tako matrali v bolnici-en dan so rekli,vse v redu,drug dan-ni v redu,tretji-vse bo ok,pol spet drug zdravnik-ni ok,...
držim ti pesti ,do mogoče pa pri tebi ni isto!!

SBDJ -> RE: ICSI (13.4.2008 1:26:47)

ČAO

Blanč prav imaš -sigurno sem noseča! Vendar na žalost me skrbi kako?
TASSI malo si me prestrašila-rak? Kakšen rak? 1 leto čakanja na ponovni postopek?
Hormon naj bi se podvajal na 48 do 72 ur-tako pravijo? Ne vem kaj se dogaja z menoj.? Najbolj bi bila vesela, če bi mi rekli, da se je zgodil čudež in da je vse ok.....Če smo pa malo bolj realni pa upam, da bo v najslabšem primeru abrazija, da ni kakšna IMN...?

Pozdravček

Stran: [1]