Odkrušen zobek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Odkrušen zobek (12.4.2008 17:13:41)

Moja 10 mesečna punčka osvaja prve korake. Ker je zelo radovedna in živa jo komaj lovim, ji pa tudi dopuščam, da samostojno spoznava vse okoli nje. Ko je tako racala ob opori se je spotaknila in se udarila ob rob stola ter si tako odkrušila zgornji zobek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Takoj sem ji dala mrzle obkladke, zdaj pa me zanima kaj lahko še storim.
Ali se je katera že imela to situacijo? Kakšen bo ta zobek?

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je sicer živa in sploh ni ne vem koliko jokala, zdaj se že veselo igra, mene pa vseeno skrbi.




lex -> RE: Odkrušen zobek (12.4.2008 17:21:45)

moj si je okrušil zgornjo enico, pa ne vem kdaj. Že od nekdaj je taka. Po barvi je ista kot ostali zobje, bolela ga ni nikoli, ti pa priporočam, da v pon. obiščeta zobozdravnika, da jo pogleda.




ŠpelaP -> RE: Odkrušen zobek (12.4.2008 17:25:25)

O bogica mala Tara!
Zobozdravnik ponavadi odkrušen zobek premaže z neko snovjo, da zaščiti sklenino.
Morda bi bilo najbolje, da v pon. pokličeš zobarja in ti bo on svetoval ali je to potrebno, pa da vidi če ji zobek miga...

Ko se je moj Tim udaril na zobek (je bil takrat star okoli leta dni), mu je soseda (na našo srečo zelo dobra zobna kirurginja) pogledala zobek, in ker mu je migal, mi je zapovedala, da en mesec (oziroma dokler bi zobek migal) ni smel jesti trde hrane. In paziti smo morali, da se potem, dokler je zobek migal, ni ponovno udaril nanj. Če je zobek preveč udarjen, se lahko zgodi, da je zmotena tudi zasnova za stalni zobek.




Naja30 -> RE: Odkrušen zobek (12.4.2008 18:38:15)

Pelji jo pokazat zobarju.




Anonimen -> RE: Odkrušen zobek (12.4.2008 21:32:20)

Hvala za odgovore. Tara mi ne pusti da ji pogledam, ampak bolj gledam manj vem. Mož pravi, da najbrž ni, ampak jaz pa vidim, da ga manjka. Ko se je udarila je imela cela ustka v krvi. Vsi štirje zgornji zobki ji še lezejo ven in niso še v celoti zunaj, zato je tako težko ocenit.
Bom v ponedeljek res šla k zobozdravniku pa da vidimo.




Stran: [1]