Testo za pico in kruh (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


maša* -> Testo za pico in kruh (12.4.2008 14:17:32)

Zadnjič smo jedli tako dobro pico zraven pa kruh iz tega testa za pico v eni restavraciji, da si še zdaj oblizujemo prste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
No pa me zanima, če lahko tudi doma v navadni pečici/kruhomatu spečem takšno testo oz. vsaj podobno kot je v krušni peči. In če mi lahko še napišete kakšen recept za testo za pico.

Hvala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Marogica -> RE: Testo za pico in kruh (12.4.2008 14:37:44)

Takšnega testa, kot je pica iz krušne peči, ne moreš dobiti. Niti podobnega, saj je narejeno iz ostre moke-čiste, ki ni primerno za električno peč. Vsaj mi, v moji piceriji, delamo takšno testo. Možna je varianta, da mešaš obe moki. Pa ne dajaj nobenega mleka, sladkorja in podobnega "sranja" v testo.

Piko na i pri okusi pa da seveda tudi sama krušna peč oz. bukova drva.

Recept: ostra moka, jajca, sol, olivno olje, voda in čisto malo svežega kvasa. To je to.




potepinček -> RE: Testo za pico in kruh (12.4.2008 16:33:30)

Jaz večkrat pečem pico in vsi do sedaj so jo pohvalili, da je boljša kot v marsikateri piceriji.
Za 3  večje pice: 60 dkg moke, dodaš kvas ( vmešaš ga v 1/2 dcl mlačnega mleka, ki mu dodaš ščep sladkorja), cca 1/2 dcl olja, malo žličko soli in hladno vodo. Vode dodaš toliko, da je testo zelo mehko in gladko, ter da se ne prijema na roke. Če se ti prijema dodaj malo moke.
Testo pusti vzhajati 20-30 min(po vrhu namaži z oljem in pokrij z plastično vrečko, da se ne zasuši). Nato ga raztegni in naredi pico po želji. Za peko v pečici so zelo primerni okrogli tanki pekači za pizzo, ki imajo luknjice. Pizza je čisto drugačna ( z enakim testom), kot če jo pečeš v navadnem pekaču.
Dober tek ![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] <




Čupka -> RE: Testo za pico in kruh (12.4.2008 20:04:29)


IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Takšnega testa, kot je pica iz krušne peči, ne moreš dobiti. Niti podobnega, saj je narejeno iz ostre moke-čiste, ki ni primerno za električno peč. Vsaj mi, v moji piceriji, delamo takšno testo. Možna je varianta, da mešaš obe moki. Pa ne dajaj nobenega mleka, sladkorja in podobnega "sranja" v testo.

Piko na i pri okusi pa da seveda tudi sama krušna peč oz. bukova drva.

Recept: ostra moka, jajca, sol, olivno olje, voda in čisto malo svežega kvasa. To je to.


Jajca? Prvič slišim, da se da v testo za pizzo jajca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
No, jaz naredim dobro testo za pizzo. Mešam gladko moko, ostro moko in v zadnjem času dodajam še malo polnozrnate. Od ostalih stvari pa samo še olivno olje, mlačno vodo, sol in kvas.
Malo se približaš okusu kruha iz krušne peči, če daš v pečico "krušni kamen" oziroma opeko.




Marogica -> RE: Testo za pico in kruh (12.4.2008 20:16:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Čupka



Jajca? Prvič slišim, da se da v testo za pizzo jajca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Ja. Vsaj naši gostje testo hvalijo...tako, da je recept preverjen. Vendar je receptov toliko, kolikor je ljudi. In seveda vsak prisega na svojega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Konec koncev je pa potem vse skupaj stvar okusa. In to je najbolj važno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Čupka -> RE: Testo za pico in kruh (12.4.2008 21:15:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: Čupka



Jajca? Prvič slišim, da se da v testo za pizzo jajca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Ja. Vsaj naši gostje testo hvalijo...tako, da je recept preverjen. Vendar je receptov toliko, kolikor je ljudi. In seveda vsak prisega na svojega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Konec koncev je pa potem vse skupaj stvar okusa. In to je najbolj važno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Saj verjamem. Se mi pa zdi zanimivo in bi probala. Verjetno je bolj biskvitku podobno, kot kruhu, le da je slano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  
Je pa res, da bolj kot je simpl, boljše je. Dokler sem ga jaz sračkala z mlekom, pa sladkorjem, pa pivom, pa kaj jaz vem čim še vse je bilo vsakič bolj tako tako. Se mi pa zdi, da je zelo pomembno, da je testo dobro ugneteno in dobro vzhajano. Pa seveda da daš v dovolj vročo pečico, da imaš pečeno v 10 - 13 minutah in ne da cmariš pol ure, ali še več.




Marogica -> RE: Testo za pico in kruh (13.4.2008 0:06:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Čupka


Saj verjamem. Se mi pa zdi zanimivo in bi probala. Verjetno je bolj biskvitku podobno, kot kruhu, le da je slano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  
Je pa res, da bolj kot je simpl, boljše je. Dokler sem ga jaz sračkala z mlekom, pa sladkorjem, pa pivom, pa kaj jaz vem čim še vse je bilo vsakič bolj tako tako. Se mi pa zdi, da je zelo pomembno, da je testo dobro ugneteno in dobro vzhajano. Pa seveda da daš v dovolj vročo pečico, da imaš pečeno v 10 - 13 minutah in ne da cmariš pol ure, ali še več.


Ne, nič ni podobno biskvitu, je zelo tanko in ima okus kruha, Ne maram pic-"buhteljnov", temveč tanke. Pa to, da je testo dobro pregneten in vzhajano je prav tako pomebno, imaš prav. Pa pečica mora biti vroča, no naša krušna peč jih ima ca 370 stopinj...ca 3,5 -4 min in pica je pečena.

Za info: mi damo 2 jajci na ca 22 kg testa.




maša* -> RE: Testo za pico in kruh (13.4.2008 22:40:18)

najlepša hvala. nekaj pa me še vseeno zanima.

ali je testo enako če dam namesto bele moke rženo in ajdovo ali pirino, ali morem potem dat več vode in drugih sestavin, da bo testo enkao dobro?

česa morem dat največ da je testo bolj debelo in se da naredit da bi bilo v robovih od pice razstopljen sir (ala Pica Hut) - kateri sir je najboljši?

hvala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]






Marogica -> RE: Testo za pico in kruh (13.4.2008 22:47:51)

IZVIRNO SPOROČILO: maša*

česa morem dat največ da je testo bolj debelo in se da naredit da bi bilo v robovih od pice razstopljen sir (ala Pica Hut) - kateri sir je najboljši?




testo za sir v robu ne rabi biti debelo. Mi imamo v ponudbi pico z sirom v robu in to iz čisto tankega testa. Robove enostavno zavihaš, ko si jih napolnila s sirom in narahlo pritistneš. Lahko daš normalni ribani sir za pico ali pa mocarelo. Problem pri mocareli je edino, da se dosti bolj "raztopi" in steče takoj ven. Tako imaš občutek, da ni bilo ničesar v robu.RIbani sir drži malo bolj dolgo.




Marogica -> RE: Testo za pico in kruh (13.4.2008 22:52:24)

IZVIRNO SPOROČILO: maša*

ali je testo enako če dam namesto bele moke rženo in ajdovo ali pirino, ali morem potem dat več vode in drugih sestavin, da bo testo enkao dobro?




Ja. Še to...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Razmerje vode lahko ostane isto, vendar pričakuj, da bo testo dosti bolj zbito oz. nizko zaradi narave teh vrst moke, ki si jih naštela. Če želiš malo debelejše testo, potem dodaj malo bele moke ali pa malo več kvasa. Dobro bo pa v vsakem primeru, če ti je pica iz takšnega testa všeč.




Stran: [1]