Marogica -> RE: Testo za pico in kruh (13.4.2008 0:06:09)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čupka Saj verjamem. Se mi pa zdi zanimivo in bi probala. Verjetno je bolj biskvitku podobno, kot kruhu, le da je slano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Je pa res, da bolj kot je simpl, boljše je. Dokler sem ga jaz sračkala z mlekom, pa sladkorjem, pa pivom, pa kaj jaz vem čim še vse je bilo vsakič bolj tako tako. Se mi pa zdi, da je zelo pomembno, da je testo dobro ugneteno in dobro vzhajano. Pa seveda da daš v dovolj vročo pečico, da imaš pečeno v 10 - 13 minutah in ne da cmariš pol ure, ali še več. Ne, nič ni podobno biskvitu, je zelo tanko in ima okus kruha, Ne maram pic-"buhteljnov", temveč tanke. Pa to, da je testo dobro pregneten in vzhajano je prav tako pomebno, imaš prav. Pa pečica mora biti vroča, no naša krušna peč jih ima ca 370 stopinj...ca 3,5 -4 min in pica je pečena. Za info: mi damo 2 jajci na ca 22 kg testa.
|
|
|
|