DAKTARIN (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


leah -> DAKTARIN (10.2.2005 5:45:47)

Ko sem bila z malo v bolnici so gel zaradi sladkega okusa dajali doječkom na dudice,da so se pomirili.Vem sicer kašen je prvotni namen uporabe tega gela.zanima pa me ali je mžno,da pretirana uporaba povzroča krče.Meni se namreč zdi full čudno,da je Chantal zadnje dni okrevanja imela ponoči kolike,ker jo ponavadi ne zvija tako zelo.Bolj,ko so jo sestre(poleg crtanja seveda)filale z dudo in daktarinom,bolj se je jokala.Včeraj pa tudi,so mi dali namreč eno tubico za domov,sem ji dala parkat na dudo,jo je popoldne tako zvijaalo,jo je napenjalao.Potem se je dvakrat pokakala pa sprdkala in spila en Komarčkov čaj pa je bilo ok.


Nič jasno,vglavnem..:zmeden:




dory -> DAKTARIN (10.2.2005 6:51:31)

Z daktarinom mazali dude,da so bli mirni:zmeden:...ojej...to je pa zame res neumno...kot da ni drugega nacina,bolj naravnega,ki bi pomiril dojencka...in ja mozno je,da ima zarad tega krce..upam,da jo doma ne miris z daktarinom,ker naj bi se le ta uporabljal le za sooor (naj me katera popravi,ce se za kej druzga) in ne za pomiritev dojencka:zmeden:...je vendarle kemija in kaj bos potem,ko daktarina ne bo..kako bo potem sprejela dudo:zmeden:

Res uporabi drugi nacin...vsak otrok pa se na dolocene substance odziva drugace....




dory -> DAKTARIN (10.2.2005 6:52:27)

....velik se crkljajte...to bo pomoje se tanajbols...tko bosta obe v 9nebesa




Bejba -> DAKTARIN (10.2.2005 7:32:53)

Leah, če že moraš kaj dajati na dudo, raje uporabi kakšne Koroške kapljice, ki so prav tako sladke, vendar so narejene čisto na naravni osnovi. Mi imamo podobne kapljice iz Lekarne na Dobrovi in mu damo kakšno kapljico na dudo, kadar ga ni mogoče drugače umiriti. In potem je ves blažen :)-.
Najboljši je pa itak recept od Teje - crkljanje, crklanje 9nebesa.

LP, Bejba




leah -> DAKTARIN (10.2.2005 8:26:11)

Ja seveda,da se crkljamo,samo so mi pa o zadevo dali,da naj jo dam mao na dudo,ker je baje,da tudi preventivno,ker gre nekako čez celi prebavni trakt.ne valdada je ne mirim s tem,ker se mi zdi bz,priznam pa,da sem ji dala ene parkrat,zdej pa ji ne bom več,ker ji očitno res e odgovarja.

Ma ja,veš olnici je težko umiriti tolio dojenčkov naenkrat,še posebej,če je eliko drugega del,pa najbrž zao poraljajo ta način.




Nicca -> DAKTARIN (10.2.2005 8:36:58)

Takoj stran z daktarinom. Meni ga je pediatrinja predpisala, ker je imela dojenčica sor v ustih in ga nikakor nismo mogle očistiti. Hkrati me je opozorila, da naj daktarin uporabljam čim manjkrat, ker tanjša kožo. Ko sem dobila glivično vnetje bradavic, zaradi sora, sem si z daktarinom namazala bradavice. Rezultat = pomagalo je, vendar imam danes bradavice popolnoma uničene. Upam, da se bo s časom stanje normaliziralo, vendar daktarin res ni za dolgoročno uporabo, sploh pa ne za tolažbo dojenčka.
Poskusi kaj drugega, lep pozdrav.




BARBARA R. -> DAKTARIN (10.2.2005 9:02:47)

Za krče ne vem je pa res da tanjša povrhnico.

:muca:




Pupica -> DAKTARIN (10.2.2005 9:47:46)

Mi smo imeli tudi kapljice iz lekarne na Dobrovi in so zakon, žal jih ne pošiljajo po pošti:(So pa zlata vredne.
Sicer nismo imeli krčkov,kadar je pa mami kak greha naredila pri prehrani, pa je že par kapljic noro pomagalo.
So pa sladke in naša se je kr tresla ko je vidla stekleničko.
Torej bi ji lahko dala na dudo za pomiritev ter hkrati blažitev krčev.

Tisto z Daktarino pa je mal tko tko...jaz vem da če bi moji dali se pritožim na višjo inštanco.To je vendar kemija!!!!




žiža -> DAKTARIN (10.2.2005 12:21:22)

ja meni se zdi vsaka pretirana uporaba katerega koli zdravila škodljiva. Dojenčki naj bi daktarin zaužili 4x na dan po četrt žličke. Seveda kadar je to potrebno. jaz zdravila jemljem predvsem kot zdravilo ne pa za tolažit, pa crkljat. Sej potem bi lahko že govorili o odvisnosti :zmeden: Ja pa tudi tiste kapljice za krčke, ki med drugim vsebujejo mentol niso priporočljive, ker naj bi mentol deloval kot pomirjevalo. No ne vem če dojenčki in pa otroci že potrebujejo pomirjevala.
pa-pa




p&b -> DAKTARIN (10.2.2005 13:39:20)

Jaz imam doma kuminov sirup,ki je sicer proti krcem,ki pa so sedaj svala bogu minili.Veeno pa mu se tu in tam,kadar se ga tudi s cartanjem ne da potolazit ali za lahko noc namocim dudico v sirup.




Blink1 -> DAKTARIN (10.2.2005 16:09:48)

Hmmm...jaz dam Neji mogoče 2x na dan fuuullll malo na dudiko, pa še to ne vsak dan, ampak samo takrat, ko ne more zaspat in je ful zaspana...

meni se ne zdi nič hudega...že v porodnišnici so vse dojenčke pomirjali s tem




Stran: [1]