|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vakumski porod
11.4.2008 20:09:15   
BUŠICA
...a je katera rodila s pomočjo vakuuma? in kakšne so izkušnje?

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 11.4.2008 21:15:27 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VAKUMSKI POROD
11.4.2008 20:13:02   
pepa6
Zakaj sprašuješ? Danes so vakumski porodi dokaj redki, če pa pride do njega, pa navadno pride pri nosečnici ki ima epiduralno, ampak še to je dokaj redko. Nekak se babice nagibajo k normalnem porodu, vakumski je sam v izredni situaciji, ko ni druge obcije in kadar je otrokovo življenje ogroženo.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.4.2008 20:18:44   
srursa
Jaz sem rodila z vakumom. In nimam nikakršne negativne izkušnje.

(odgovor članu pepa6)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.4.2008 20:22:35   
tatam
Sama sem rodila user posted image user posted image .Prvega normalno,pri drugem pa se je zataknilo in je bil potreben vakuum.Boli kot sto user posted image ,pa pri meni se je še zakompliciralo,saj je mel nekak čudno popkovnico zamotano in bi se mu skoraj strgala...Štirikrat so šli "vame" preden so ga dobli ven.Jaz vsekakor nimam dobrih spominov na ta porod!!

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.4.2008 20:27:52   
BUŠICA
sprašujem zato,ker sem danes zjutraj na tv-ju gledala tak porod in me kar zgrozilo. ženska je pa rodila z vakuumom zaradi velikega dojenčka! pa revica bebica je imela tako izdeformirano glavico-sicer se to uredi samo nekaj ur po porodu-bilo na RTL-u, mein baby! so me zanimale še vaše izkušnje!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.4.2008 21:11:21   
Martinčka
nekaj vem da je že zapisano o vakumu na forumih, ampak če se prav spolnem je kar nekaj mamic napisalo da ni blo ničesar hujšega z vakumom, so pa vsekakor vmes tudi grozne izkušnje.
Jaz še nisem rodila tako da ne morem nič iz svojih izkušenj povedat, imam pa med prijateljicami dve ki sta rodili z vakumom ter so otrokoma tako glavico poškodovali da sta obe punčki danes umsko zaostali (ena malo bolj, druga pa malo manj). Tako da jaz vsekakor tega posega ne bom dovolila! Je pa res, da je marsikateri mamici pa tudi vakum pomagal da so otročka spravili na svet.. tako da... vsak poseg ima vedno dve plati...

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
11.4.2008 21:26:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Martinčka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.4.2008 22:22:00   
lex
če mi kdo še omeni vakuum ga med montiranjem le tega na otroško glavico nem brcnem, boli ko 10000000user posted image , še posebej ker so mi ga 4 montirali in najbolj boli tisto ko mu ga daje na glavico, sem že skor prosila, da ne več. drugač je pa fant zdrav in normalen, le glavico je imel formirano, pa rdeč flek je mel par dni na glavi

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.4.2008 23:09:01   
NAVT
Moj prvi porod se je končal z vakuumom. Vzrok: zastoj poroda; mali se ni hotel spustiti dovolj nizko v porodni kanal. Preden so prerezali presredek in vstavili "kapico", sem dobila eno injekcijo, tako da nisem ničesar čutila. Tudi popadkov sem pol žal manj čutila. Z dvema popadkoma je bil mali zunaj. Nič se mu ni poznalo, le kolobarček je imel en dan na glavici (drobne pikice, ki so se posušile in izginile). Sem bila pa fajn začita, tako da sem se počutila kot povožena mačka.
Ne bi rekla, da je tak zaključek poroda redkost, vsaj ne v izolski porodnišnici. Jih poznam kar nekaj. Sicer pa danes ful pazijo in ne vlečejo na silo otroka ven. Včasih je bilo to bolj na silo, zato je bilo tudi poškodb veliko več.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?