Marogica -> RE: Računonovodkinja (11.4.2008 23:29:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA V primeru da bo računovodkinja delala v podjetju je odgovornost vodenja podjetja - TVOJA, v primeru da daš knjige voditi v računovod. servi je odgovornost vodenja od računovod.servisa. In to največ šteje. S tem se čisto ne strinjam. Računovodski servis samo delno prevzema odgovornost, saj na vseh papirjih, ki jih je "naredil" servis in je gor moj podpis, sem odgovorna jaz, kjer to s podpisom tudi jamčim. Tako, da je to tako-tako. Pod drugo se mi zdi, da je na vsakem vogalu računovodski servis, in najbrž se tega ni tako težko naučiti, saj za mnoge stvari obstajajo programi, kjer podatke samo vstavljaš. Torej to je "lažji" del računovodstva. Sedaj pa pride bistveno...Računovodja ni isto kot neke vrste "finančni" svetovalec. Sama sem izbrala servis, ki se ukvarja tudi s takšnimi stvarmi in mi resnično pomaga tam, kjer sama nimam pojma. Me opozarja na stvari, ki so pomembne za mojo situacijo in ne "vstavlja" samo računov. Za tak denar, pa boš težko dobila nekoga, ki se na stvar resnično dobro spozna. Vsaj jaz za ta denar ne bi to delala.
|
|
|
|