Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 11.4.2008 12:41:39
|
|
|
|
enya27
|
Ma ni mi jasno, da babica noče svojih vnukov!! Moji dve oz. babici mojega otroka se "grebeta" katera bi ga pazila. Je pa res, da ji bo mogoče še enkrat žal - tvoji tašči, ko jih bo mogoče želela videti, pa jo bosta otroka sama odvrnila. Otroci si vse zapomnijo!! Tako kot je rekla natasa77. Ne se sekirat, poišči si drugo varstvo!
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 11.4.2008 12:48:39
|
|
|
|
Skratek46
|
Kr nehite s tem da ni dolžna-to že vsi vemo-je pa dejstvo, da če bi imela kaj srca ji to sploh nebi bil problem. Jst bi tko verjetno trpela kot ti in bi jo sam enega lepega dne k vragu poslala in ji povedala kar ji gre!!!!
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 11.4.2008 12:57:52
|
|
|
|
srki
|
Se strinjam z Volgo. Samo vseeno je pa grdo, da druge ja, svojih pa ne. Mogoče bi pa njenega partnerja vprašala, mogoče bi jih pa on z veseljem počuval. Ali njej partner diktira, koga ja in koga ne?
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 11.4.2008 13:00:35
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Skratek46 Kr nehite s tem da ni dolžna-to že vsi vemo-je pa dejstvo, da če bi imela kaj srca ji to sploh nebi bil problem. Jst bi tko verjetno trpela kot ti in bi jo sam enega lepega dne k vragu poslala in ji povedala kar ji gre!!!! Ja, saj tvoj nivo komuniciranja pa itak že poznamo, tako da verjamem, da bi ji tako povedala, ja.
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 11.4.2008 13:00:49
|
|
|
|
srki
|
No, pa še jaz izven konteksta. Moja star mama je tudi naju s sestro pazila, res da samo naju, pa včasih še bratranca, poleg kmetije in veliko dela na njej in na njihvah, saj, kdor je na kmetiji,ve, kako je bilo. O vrtcu noben ni sploh pomilsil, ker je bila pač stara mama doma in je bilo takrat samoumevno, da jih stare mame pazijo. Vrtec pa se je odprl tam enkrat, po letu 1980, mislim da 1983.
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 11.4.2008 13:08:47
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: Margareta Izven teme, se oproščam, moja Volga je pa pazila celo vas in nas tri gor spravila. Klanjam se ji še danes. malo izven teme - vaša Volga je morala biti pa res fejt ženska. Jaz sem imela tudi dobro babico - Gabrijelo. Vedno me je pazila, ko sem bila pa malo večja, sva se pa potepali. In ni dneva, da ne bi pomislila nanjo in se ji zahvalila za vse. Je že gori - v nebesih. Evo, čisto enako. Madona, kako so to lepi spomini in lahko je vnaprej žal vsem taščam, mama, babicam, ki se "odrekajo" vnukom, ker bodo prikrajšani za res veliko lepih stvari. Se popolnoma strinjam. Tudi midve s sestro se lahko pohvalilva z fenomenalnima babicama. Ena je na žalost že pokojna, drugo pa še mave. In vidimo se vsak dan.
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 11.4.2008 13:14:13
|
|
|
|
Špacka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga Evo, čisto enako. Madona, kako so to lepi spomini in lahko je vnaprej žal vsem taščam, mama, babicam, ki se "odrekajo" vnukom, ker bodo prikrajšani za res veliko lepih stvari. Tudi jaz tako rečem, ker imamo enako situacijo pri tastu in tašči....pač mala plačuje za "grehe" svojega očeta, ampak midva to vzameva tako kot je, zakaj bi se obremenjevala kako bi lahko bilo, zakaj ni....
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 11.4.2008 13:55:53
|
|
|
|
metuLJchy
|
kot so napisale punce, ni dolžna, ampak vseeno, meni tudi takšno obnašanje ne bi bilo všeč. Razmišljam - babice ponavadi komaj čakajo, da vidijo vnukce in so vse srečne če jih lahko za kakšno uro pazijo in se z njimi ukvarjajo. Kakšna pa je drugače do vnukov? Ljubeča ali bolj distancirana? Meni to že zato ne bi bilo všeč, ker potem otrok ne vzpostavi tistega pristnega stika z babico... Kaj pa druga babi?
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 11.4.2008 14:21:50
|
|
|
|
karmy
|
poznam tvoj občutek, ko ti ni vseeno, da tašča noče pazit svojih vnukov... samo če noče, je pa tudi prisilit ne moreš. Ko bo pa hotela pazit pa reci ti da nočeš/ne moreš
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 11.4.2008 15:17:04
|
|
|
|
katee
|
Hugolina, verjamem, da ti je težko, ker si noče vzeti časa za lastna vnuka. Ampak jaz je tud ne bi več prosila, naj se požre. Če ji tuji vnuki več pomenijo kot lastni, ...hvala lepa.
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 11.4.2008 16:03:07
|
|
|
|
*kinnie*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca Jaz take tašče tud pod razno ne bi več prosila za merkanje otroka. Pač ti je jasno povedala da ne pa konec. Bi pač ali najela varuško, ali prosila kakšno prijateljico, sestro..... ma kogarkoli že.... Se podpišem pod to. Meni otroke, kadar potrebujem, popazijo tudi prijateljice...
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 12.4.2008 17:57:49
|
|
|
|
Astorija
|
IZVIRNO SPOROČILO: smigli Ni lepo od nje, sam ima vso pravico rečt ne hvala. Po moje nimaš kaj dosti za naredit, jaz osebno ne bi. Bi se pa temu primerno obnašala do nje, ko bi me ona kaj prosila bi jo ravnotako zavrnila. Očitno pa nima nikakršne želje po vajinih otrocih, zato je ne bi niti več prosila. Ne bi si želela, da mi mojega otroka varva nekdo, ki mu ni do tega. Raje si omislita varuško. lp Se podpišem
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 15.4.2008 18:31:21
|
|
|
|
VERONICA
|
Jaz mislim da tvoja tašča spada pod (na srečo kmalu fosilno) vrsto žene za katero je mož na prvem mestu. In na drugem in tretjem tudi. In potem pridejo na vrsto njegovi sorodniki, med katere žal ne sodi tvoj mož. Taka ženska mora imeti izredo nisko samopodobo. Sebe daja totalno v ničlo, posledično tudi svojega otroka. Probaj se s tem čim manj obremenjevat, čeprav si lahko mislim kako hudo mora biti za tvojeg moža. Probaj tak karakter sprejeti kot točo ali burjo. Kot nekaj na kar ne moreš uplivati.
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 15.4.2008 19:39:29
|
|
|
|
Mijavček
|
Jaz sem tud najprej to pomislila, kot je napisala Veronika. NImaš kaj, če noče, noče. Čudna je. Distanciraj se od nje, da boš sama seb prihranila razočaranja. Pa stoj ob strani možu.... njemu tud zagotov ni vseen. Za varstvo pa..... kaj pa drugi sorodniki (sestre/bratje/svakinje)... najboljše prijateljice?
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 15.4.2008 19:51:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Kako bi ve reagirale v taki situaciji? Sploh ne bi pomislila, da dam otroka v varstvo nekomu, ki ga ne zeli. Niti pod razno. Prosi kaksno prijateljico, sosedo, da ti kdaj popazi vsaj na enega....bos videla, koliko ljudi je pripravljenih (in veselih) pomagati, ce poves, da potrebujes pomoc :).
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 15.4.2008 20:58:43
|
|
|
|
janca
|
Hugolina potolaž se. Nisi edina. Midva sva jo lani vzela za deset dni s sabo na morje, da bi vsaj malo pomagala in pomerkala svojega tako težko pričakovanega vnučka. In? Za kozlat. Še jst sem jo mogla pedenat. Ponoriš. Nikoli več. Sem se kr sprijaznila pač ona nima časa za nas. Je pa obratno, če pa ona kaj rabi, pa moj dragi kar skoč, da bi svoji dragi mamici pomagal. Ja kaj češ, mamin sinko je na razpolago. Sicer se pa jst sploh ne sekiram. K... jo gleda. Manj jo vidim, raj jo mam.
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 15.4.2008 21:05:41
|
|
|
|
Marogica
|
Mater, ene jih pa sekate, res.... Sama sem stara 42 let in si tudi ne znam predstavljati, da bi bila samo za svoje vnuke vedno prisotna. Mi (pa tudi ve, ko boste enkrat toliko stare), imamo tudi svoje življenje in še zdaleč ne spadamo med fosilke. Dokler svojega otroka previjam, hodim z drugim v šolo, se z njima ukvarjam, pospravljam, sexam oz. sem aktivna, se še zdaleč ne počutim fosilko. Malo več pameti oz. vsaj dalje od svojega nosu, pa bo marsikaj drugače... Hugolina...dvomim, da tvoja mati čuva samo "tuje" otroke, za svoje vnuke pa nima časa....Najbrž nasploh nima toliko časa, saj praviš da ima novega partnerja...In normalno, da si bo najprej čas zase in svoje (novo) življenje vzela..Ima vso pravico do tega. Če pa je to prav ali ne, pa tako ali tako vsak presodi po svoje...
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 16.4.2008 6:07:45
|
|
|
|
miškot
|
meni osebno bi bilo full bedno puščat malega v varstvu pri nekomu, ki si tega ne želi (pa ni važno zakaj), enako kot bi mi bilo bedno pustit malega v varstvu nekoga, ki ga je tega strah in ni prepričan da obvlada.
|
|
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 16.4.2008 6:59:04
|
|
|
|
vesel
|
IZVIRNO SPOROČILO: katee Hugolina, verjamem, da ti je težko, ker si noče vzeti časa za lastna vnuka. Ampak jaz je tud ne bi več prosila, naj se požre. Če ji tuji vnuki več pomenijo kot lastni, ...hvala lepa. SE PODPIŠEM!! Ni vredno,da se sekiraš zaradi nje. Ko bo pa ona želela pazit na otroke pa ji ti reci odloično NE tako kot ona.
|
|
RE: Nikoli nam noče pomagat 16.4.2008 7:06:31
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: hugolina*** Samo varuška za cel dan pa verjetno kar stane Smo se ravno pred pol leta vselili v lastno stanovanje ga ravno do konca opremili tako, da finančno lih ne blestiva Glej, potem pač vzemi otroke s sabo ali pa bodi doma. ne stresaj pa svojega gneva na mamo, ki ni tukaj, da imaš ti otroke in da želiš za dan, dva na iberlauf, popolnoma nič kriva niti dolžna. ja, pa kakšne imate eni no, saj ne morem verjet
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?