mily -> RE: Uhani-kdaj? (28.4.2008 20:53:19)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita še jaz pristavim svoj lonček: jaz bi punčki tudi dala okrog dveh, treh let preluknjat ušeska (meni so jih luknjali pri petih). uhani so mi všeč (seveda primerno veliki - majhni kamenčki, vsekakor ne viseči) in vem da ne povzroča to kakšnih hudih problemov. Poleg tega ne poznam ženske, ki bi ji dali starši ušesa preluknjat, pa da potem ne bi hotela nosit uhanov... poznam pa jih veliko, ki so si ušesa luknjale v 'starih' letih in imele s tem kar konkretno problemov (od tega da se rana ne zaceli, alergije, izcedki; tega pri otrocih ni v taki meri, vsaj kakor sama opažam). Če punca v odrasli dobi (ali najstništvu ali kadarkoli pač) uhanov ne bo hotela, jih bo pač dala ven. Luknje se pa tako zarastejo praktično brez sledi. Fantu bi tudi pustila uhan, ampak ko sam izrazi željo. Je vseeno še rahlo 'neobičajen' okras to za fante, no. O ja pa je. Moja si je zelo želela uhanov in naju je kar nekaj časa prosila. No za peti rojstni dan, sva ji dovolila. Doma smo se zmenli vse okoli tega. Kako stvar poteka, da malo zaboli itd. No in smo šli. Medicinske je imela skoraj cel mesec, da se je vse dobro zacelilo, zlate pa tudi kakšen mesec, ker se ji je vse začelo gnojiti. Čistila sem ji vsak drugi dan, ampak se ni in ni hotlo nehati gnojiti. Pa sem mela vsega dost in sem ji vzela uhane ven, kljub temu, da me je prosila, da še počakam, ker ji je pač všeč in ker imajo vse prijateljice v vrtcu. Res mi je bilo žal, da sva popustila, ampak ok, bila je njena velika želja. Zdej bo pač imela spominček na to, in to so male luknjice, ki se nikoli ne bodo popolnoma zacelile. Druga "zgodba" je soseda iz bloka, kjer sem včasih živela. Uhane so ji dali že zelo hitro delati, ampak se očitno potem noben ni veliko brigal za to, sploh niso opazili, da se ji je vnelo! Mala pa tudi ni upala nič rečit al kaj, v glavnem, uhec je imela tako zagnojen in zateku, da se uhanček sploh ni več ven videl in so ji ga morali izrezati.
|
|
|
|