BAMBINA_ -> RE: PADLA IZ POSTELJE (11.4.2008 10:29:36)
|
Moj še z dvignjene površine ni padel in srčno upam, da nikoli ne bo, zato ga tudi sekundo ne pustim brez nadzora, kadar je npr. na previjalni, kavču, v posteljici ima vedno dvignjeno stranico. Sicer ne garantiram, da se kdaj kaj takšnega ne bo zgodilo, ker lahko prehitro pride do tega. Ampak, če bi mi že slučajno kdaj padel, bi mi bilo to v opozorilo, da bom v nadaljnje še bolj pozorna. Nikakor ne gre nikogar obsojat, če se to zgodi, pa vendar ne morete tako nonšalantno sprejemati teh padcev. Morda jo otroček 100x dobro odnese stoprvič pa je lahko usodno. Madona ženske, otrok si lahko zlomi tilnik, lahko pride do možganske poškodbe, takšnih in drugačnih zlomov, zvinov in je otroček lahko do konca življenja telesni ali duševni invalid. Ergo, bodite kar se da pozorne, če se že zgodi, se ne obsojat. Takrat je kritičnih prvih 24 ur. Če v tem obdobju ne bruha, ni bolj kot sicer zaspan, potem se zahvalite bogecu in v prihodnje bolj pazite. Ne morete pa tega jemati kot nekaj samoumevnega in nenevarnega...
|
|
|
|