prvi koraki in besede (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

biga -> prvi koraki in besede (10.4.2008 11:30:08)

Moj 10,5-mesečnik se že nekaj dni spusti ob opori in naredi kak korak, potem pa pade. Ob opori (omari, stolu, tabureju) hodi dobra 2 meseca. Kako zgleda, ko dejansko shodi? Kaj se šteje pod shodi, da bo potem skoz sam delal korake ali še vedno držeč se za rokice? Ali ga naj držim pod pazduhami, če hoče biti na nogah in se noče plazit?

Pa še o prvih besedah: govori ati, amam (ko je lačen) in mama (zdaj razločim, kdaj je lačen in kdaj kliče mene). Kaj pa vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] govorijo pri tej starosti?

Pinkyca -> RE: prvi koraki in besede (10.4.2008 11:36:19)

Star 9M - še nič ne govori. Samo EJJJJ. Tudi hodimo še nič - puzamo nazaj in zibamo na vseh štirih.

BAMBINA_ -> RE: prvi koraki in besede (10.4.2008 11:55:11)

Da je otrok shodil, se smatra takrat, ko samostojno naredi pet korakov. Zaradi eventuelnih okvar hrbtenice fizioterapevti priporočajo, da otroka naj ne bi vodili za rokice (oz. pod pazduhami), pač pa se naj hoje uči ob opori.
Tudi sama imam 10 in pol mesecev starega sinčka, njegove zavestne besede pa so jasno am-am [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], auto (avto) in Ajta (psička Ajka).

emaa -> RE: prvi koraki in besede (10.4.2008 12:14:06)

Baje shodi, ko naredi 10 korakov sam kot je rekla bambina, brez držanja itd. Če hoče hodit, naj pred sabo poriva stol, hodi ob kavču, lahko poriva tudi škatlo od igrač, vse to je dober trening za pravilno hojo, ki se mu bo obrestoval.

Bombažek -> RE: prvi koraki in besede (10.4.2008 13:01:41)

10, 5 meseca, sam še ne hod, postavlja se ob vseh možnih oprijemih (tudi wc školjka, tuš kabina, mamine nogice,..). ne, ga nič ne držim, bo že sam, ko bo živčevje dovolj zrelo in mišice dovolj močne. Govori še tudi ne, samo uporablja neke smešne zvoke, ko je razdražen, ko mi hoče kaj pokazat. Ko je lačen pa me grize po roki ali nogi.
Bi mi bilo prav super, če bi že slišala MAMA!!!!!!!!!!

Stran: [1]