brezposelnost - plačevanje prispevkov (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> brezposelnost - plačevanje prispevkov (9.2.2005 16:53:17)

Pozdravljene!

Zanima me sledeče: imam službo za določen čas. Rada bi se odločila za otroka, vendar bi mi zaposlitev v času nosečnosti prenehala. Razmišljala sem, da bi si za nekaj mesecev sama plačala prispevke, da bi imela višjo porodniško (takšno kot zdaj plačo). Ali je to možno? Ali se je nujno prijaviti na zavodu za zaposlovanje (pripadalo mi ne bi nič, ker je to moja prva zaposlitev, za eno leto)?

Pa še to - sem dolžna povedati za nosečnost ob podpisovanju nove pogodbe?

Hvala!

beba76 -> brezposelnost - plačevanje prispevkov (10.2.2005 13:47:08)

No, pa se je našla ena, ki je glede tega igranja samohranilk istega mnenja, kot jaz.
Zmerom več je punc, ki se grejo samohranilke in gulijo državo, da pol manj ostame za tiste, ki so pomoči res potrebni.
Sama sem samohranilka z dvema otrokoma in samo kaka dva meseca bi jih dala na tako preizkušnjo, pol pa me zanima, koliko bi jih ostalo, ki bi jim še kdaj prišlo na pamet, da bi izkoriščale.

Sicer pa jih bo to veselje kmalu minilo, saj so na CSD-jih začeli pošteno kontrolirati samohranilke in v moji okolici pozman dve, ki sta vračali vse prejete doklade.

Minkaa -> brezposelnost - plačevanje prispevkov (10.2.2005 20:10:28)

Obstaja ena varianta da se navidezno zaposliš kot gospodinjska pomočnica pri kakem stricu ali teti. Ali celo pri "tašči" in si plačuješ samo prispevke. Kako pa to točno gre pa žal ne vem. Vem pa da se to da.
;)

Minkaa -> brezposelnost - plačevanje prispevkov (11.2.2005 13:10:40)

Ne to se ni potrebno zaposliti pri podjetju. Lahko se zaposliš pri fizični osebi. Lahko te stric ali teta zaposlita (tudi če nimata firme), da jima čistiš, kuhaš... Čeprav ti ni potem treba. Pozanimaj se kako se to izvede. Je pa povsem legalno.

Anonimen -> brezposelnost - plačevanje prispevkov (11.2.2005 17:13:48)

Hvala za odgovore. Saj bom razmisljala o tem, ko bom v tem polozaju. Trenutno mi je glavno, da imam vsaj za 12 mesecev pogodbo, tako da ne bom cisto brez vsega ostala. Verjetno pa se bom res odlocila (oz. se bova) za otroka, kariera pa bo ze pocakala.

Stran: [1]