Lahko dosežem, da se izseli? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

lory05 -> Lahko dosežem, da se izseli? (9.4.2008 19:25:54)

Situacija je naslednja: z možem se ločujeva, glavno obravnavo imava 23.4.08.
Kakršenkoli pogovor ali dogovor z njim ne pride v poštev, ker ni pripravljen komunicirat. Ker po njegovem, je vse moj problem, ker sem jaz vložila tožbo za ločitev.
(ker on res ne razume, zakaj se obnašam, kot da je konec sveta, samo zato, ker ima on drugo-ampak to zdaj ni pomembno)
Mene zanima, če je imel kdo take izkušnje ali ve karkoli o tem: najino skupno premoženje obsega dve stanovanjski hiši, eno sva kupila in v njej živijo njegovi starši, drugo sva zgradila, vse to v zakonu.
Sedaj pa vprašanje: ali lahko, ali je možno in kako, da bi jaz dosegla(na sodišču ali kakorkoli), da se mož izseli iz te hiše, kjer sedaj živimo in se preseli v drugo hišo, ki je pravtako last naju obeh, če se premoženje ne razdeli in ostane lastništvo obeh hiš nespremenjeno, se pravi, da še naprej ostaneva oba lastnika obeh hiš, le da bi živela vsak v eni. Zdi se mi, da mož nima namena niti razdelit premoženje, niti se odselit, tako življenje pa zelo slabo vpliva na sina. Otrok misli (star je 15 let), da tati se grdo obnaša do njega, ker je na socialnem rekel, da bi raje živel z mano po ločitvi. Pa ni tako, že prej se je grdo obnašal z njim. Ali lahko na podlagi tega dosežem na sodišču, da se preseli v drugo hišo, čeprav je tudi ta, kjer smo zdaj, tudi njegova last?

Naj povem, da jaz sem za razdelitev premoženja, moj mož pa ne, zato me zanima ta varianta, da se vsaj fizično umakne, ker mene in sina to zelo živcira, za sina me skrbi, ker je popustil v šoli in se ne more niti učit. Ne mi svetovat, da naj se pogovorim z možem, ker je to nemogoče.

hvala vam za odgovore.

Anonimen -> RE: Lahko dosežem, da se izseli? (9.4.2008 19:38:21)

Ne vem odgovora...mi je pa zal, da  pri dveh hisah ne more biti miru nikjer...

mika -> RE: Lahko dosežem, da se izseli? (9.4.2008 19:57:38)

preko odvetnika mu pošlji ponudbo, če vidva ne moreta komunicirat

...sej vem, nič novega nisem povedala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

žal mi je da morata s sinom skozi tole

emaa -> RE: Lahko dosežem, da se izseli? (9.4.2008 19:58:01)

Tudi, če mož ni za razdelitev premoženja, se bo razdelilo, samo dalj bo trajalo, bo pač šlo s tožbo. Kako pa je s tem, da se izseli, pa ne vem, ampak verjetno težko, glede na našo zakonodajo. 

Anonimen -> RE: Lahko dosežem, da se izseli? (9.4.2008 20:17:24)

Moj "tast" se je izselil pet let po ločitvi. Toliko časa je trajala tožba za delitev premoženja. So ga morali izplačat.
Pri vama bo verjetno ena hiša ostala tebi, ena njemu......in potem se more odselit iz tvoje hiše.
Ga pride policija iskat če noče.
Premoženje se pa bo delilo, sam če bo potrebna tožba bo dlje trajalo.
Trenutno pa nimaš nobene podlage da ga izseliš, razen če je nasilen ipd....

Anonimen -> RE: Lahko dosežem, da se izseli? (9.4.2008 20:50:25)

Težka bo, Lory... težka... ampak ni hudič, da za vsako rit šiba raste... počakaj, da najdem luknjo v zakonu, n akatero se boš lahko sklicevala (ampak obvezno pa preko odvetnika).

Pikec -> RE: Lahko dosežem, da se izseli? (9.4.2008 20:55:51)

Za začetek si dobi res dobrega odvetnika (čeferin&co, Tjaša Andree Prosenc...). Z možem komuniciri sam prek odvetnika. Bo hitr mir sam bo mal dlje trajalo. Premoženje pa se bo delilo tako al drgač.

lory05 -> RE: Lahko dosežem, da se izseli? (10.4.2008 8:04:22)

Punce hvala vam za odgovore.
Nekje sem slišala, da lahko daš tožbo na sodišču za izselitev partnerja po ločitvi in baje da take tožbe rešujejo prednostno. To me zanima, če katera ve, kakšni so pogoji za to in kako to gre?

Če se kakšni še kaj "posveti", pa prosim, da mi napiše. Aja, poleg Čeferinov a so kje na obali kakšni dobri odvetniki, ki se s tem ukvarjajo in bi to rešili?
hvala vam.

kristinaj -> RE: Lahko dosežem, da se izseli? (10.4.2008 8:12:37)

jaz bi vztrajala, da se premoženje NUJNO razdeli in sicer hiša v kateri so njegovi naj pripada njemu in naj se tja tudi izseli oz. naj gre k njegovi novi, hiša v kateri prebivate sedaj pa naj tebi ostane.

mislim, da lahko dosežeš, da se izseli, le da naši sodni mlini meljejo zeloooo počasi...

Pikec -> RE: Lahko dosežem, da se izseli? (10.4.2008 8:28:35)

Tjaša Andree Prosenc je čist ''pasja'', ko se gre za ženske. Čeferini pa tud niso dragi. Preverjeno.

Stran: [1]