tara123 -> RE: tablete, vitaminske tablete (2.6.2008 10:21:20)
|
Pozdravljene. Sama sem prve tri mesece in še preden sem zanosila, jemala zgolj tifol, ki vsebuje samo folno kislino, ki je pomembna za pravilno zapiranje spine bifide. Zatem pa sem začela jemati Elevit. Elevit je popoln prehranski vitaminski dodatek za nosečnice in tudi doječe matere. Samo pozor, da poleg ne jemljete še kakšnih drugih vitaminov. Lahko se dodaja le tiste vitamine, ki so topni v vodi, npr. vitamin C. Zaradi krčev jemljem poleg še kakšno šumečo magnezijevo tableto, najboljše so Fidimedove tablete, ker imajo najvišjo vsebnost magnezija. Paziti je potrebno predvsem na vitamin A (ne jem jetrc, v starih knjiga je mogoče prebrati, da so priporočljive, ker imajo veliko železa!, ki ga lahko dobite tudi drugače). Svetujem vam, da same preberete vse vsebnosti tablet in potem primerjate, katere so boljše. Veste, kaj v nosečnosti bolj potrebujemo in čemu se moramo ogibati in po tem se ravnajte. Sama ne poslušam nikogar prav veliko, čeprav je oče mojega prihajajočega deteta farmacevt, doma pa imamo cel kup zdravnikov. Sama preberem, prebrskam po netu, primerjam in se odločim. In to svetujem vsakemu. Ponavadi ja namreč res tako, da več ljudi, več nasvetov natrosi. Zaupajte vase! Poleg tega pa pazim kaj jem, ogromno vitaminov dobimo že s sadjem in drugo hrano!
|
|
|
|