Vrnitev štipendije (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

žarnica -> Vrnitev štipendije (9.4.2008 9:21:57)

Stvar je takšna: moj "koruznik"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] je danes dobil obvestilo,da bo moral vrniti štipendijo,saj ni izpolnil svojih študijskih obveznosti. Štipendije ne prejema od septembra 2007, ta mesec so mu drugič podaljšali absolventa,tako da ima do oktobra še status.

Spodaj piše,da je možna pritožba.

Kako je sedaj s tem? A lahko gre se zmenit za odlog plačila (pač,če recimo v tem absolventskem času naredi fax),za zamrznitev za nekaj časa? Kaj lahko naredi?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jančika_ -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 9:23:31)

Ja, lahko se zmeni za odlog. So zelo prilagodljivi. 

Anonimen -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 9:24:15)

Naj se gre zmenit za zamrznitev ali odlog. Se da marsikaj zmenit, so zelo prilagodljivi.

žarnica -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 9:30:05)

no,super-ker drugače pojma nimam,kje bi vzela 2000 eur.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Najboljše torej po hitrem postopku jih poklicat in se zmenit,ne?

Jančika_ -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 9:31:30)

Naj gre osebno tja in nese s sabo prošnjo za odlog (ni treba nič ekstra pesnit, čisto na kratko naj pojasni situacijo). Ker bo moral podpisati novo pogodbo.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.4.2008 9:45:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Jančika_ -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 10:19:47)

Po mojih izkušnjah ja. Je pa verjetno odvisno tudi od svetovalke.

Pajaca -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 10:21:13)

Po moje je pa čist odvisno od firme.

Anonimen -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 10:22:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca

Katere firme?
Kot sem jaz razumela ima republiško štipendijo, ne kadrovske.

Jančika_ -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 10:23:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca

Res ni nikjer napisano, za katero štipendijo gre, zato sem kar predvidevala, da gre za republiško ali Zoisovo. Za kadrovske pa ne vem.

Pajaca -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 10:25:32)

Aja men je pa najprej potegnil na kadrovsko k sem mela jaz pač kadrovsko. Piše pa res ne katera štipendija je. Vem pa je mel par prjatlov kadrovske štipendije in je bilo ful odvisno od firme kako so se zmenili, če pač niso pravočasno doštudiral al pa se zaposlil drugje.

emaa -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 10:28:03)

Pa če ima še status, mu ne bo treba vračat, že na podlagi tega ga nekaj časa ne bojo terjal, pol pa se da odložit še za eno leto, pol pa mesečno nazaj plačuješ, lahko se zmeni za vračanje v dveh laetih takrat, če bi bila kriza. Vse se da zmenit. 

jagoda77 -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 10:29:44)

napiše dopis, da je vpisan v absolventa, pošlje originalno potrdilo o šolanju in  stvar rešena

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.4.2008 10:40:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

žarnica -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 10:42:29)

ja,gre se za republiško štipendijo.

Manjka mu še 7 izpitov in diploma. Jaz upam,da mu v 6.mesecih uspe izpite naredit.

hvala vsem za odgovore

digi -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 10:43:05)

Mislim, da če je tako, da še ima status, potem ne bo rabil vračat, edino napako je naredil, da ni šel takoj oktobra tja objasnit oz. nest potrdila, da je podaljšal absolventa.

Udb -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 10:48:06)

Ja, so zelo prilagodljivi - vsaj tisti za Zoisovo.

Naja30 -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 10:55:47)

Zelo so prilagodljivi, ja. Kot so rekle že ostale. Tudi nekaj let se da zavlačevat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Je pa odvisno od svetovalke - nekatere mal težijo, druge pa mimogrede podaljšajo.

LoCa -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 17:27:26)

ma osebno naj gre na zavod in pove, kaka je situacija.
meni so tudi poslali to, da je že tolko minilo in bla bla bla, da naj pridem na razgovor. je pa minilo kako leto, leto in pol, odkar sem izgubila status (1 leto absolventa sem imela). sem povedala , da sem imela težave, ampak da zdaj pišem diplomo in kdaj planiram da bom diplomirala.
so mi pa rekli, da ne težijo in da se da po tem prvem pozivu vse zmenit.

nu_tella -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 22:17:31)

Jaz tudi mislim, da je do te situacije prišlo zgolj zato ker nisata sporocila, da ima podaljsan status, tako da mislim da se bo dalo zmenit. Je pa prav da n obvestilo reagirata v roku 15 dni (oz. kolkor vama pise v pouku o pravnem sredstv) ker čene zgubista sodno varstvo,...bla,bla,bla...nej sabo nese napisano razlago in zahteva potrdilo o prejetju ter razlozi. Ce pa ne misli koncat faksa je pa najboljse cimprej zacet vracat, ker veccasa kot bo odlasal vec bo za vrnit.

Anonimen -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 22:49:07)

Zelo so prilagodljivi, ja. Kot so rekle že ostale. Tudi nekaj let se da zavlačevat
Je pa odvisno od svetovalke - nekatere mal težijo, druge pa mimogrede podaljšajo.

Potem pa jaz nimam sreče. Sem bila lansko leto tak čas gor, pred porodom, pa moram zdaj spet gor. Saj mi bo za kak mesec še podaljšala je rekla. Sicer pa diplomo itak že pišem, tako da...
No več sreče tovjemu "koruzniku".
Če pa ima status pa itak ni panike.

sandra85 -> RE: Vrnitev štipendije (9.4.2008 23:51:48)

IZVIRNO SPOROČILO: nogica

Zelo so prilagodljivi, ja. Kot so rekle že ostale. Tudi nekaj let se da zavlačevat

Potem pa jaz nimam sreče. Sem bila lansko leto tak čas gor, pred porodom, pa moram zdaj spet gor. Saj mi bo za kak mesec še podaljšala je rekla. Sicer pa diplomo itak že pišem, tako da...
No več sreče tovjemu "koruzniku".
Če pa ima status pa itak ni panike.

ma meni so rekli, da mi lahko oprostijo, ker sem postala mamica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
sam tja pejdi, pa kako prošnjo napiši

karmy -> RE: Vrnitev štipendije (10.4.2008 7:44:20)

če bi bilo res tako preprosto lahko vse rečemo, da smo rodile v času študija, prosim za odpis vračila... tako preprosto ni, ali si mela pa večjo srečo ko pamet, da ti je kaj takega uspelo

deejvidd -> RE: Vrnitev štipendije (19.8.2008 9:42:03)

kaj tvoj koruznik mora vrniti štipendijo samo za absolventski staž ali še tudi za prejšnje letnike?

lp

LoCa -> RE: Vrnitev štipendije (19.8.2008 9:47:50)

kaj tvoj koruznik mora vrniti štipendijo samo za absolventski staž ali še tudi za prejšnje letnike?
vrača za za tisto leto, ko nisi končal obveznosti, kolikor je meni znano

Stran: [1]