aleksandra silvija
|
koliko približno ste zapravile za nakup potrebščin za novorojenčka? Prideš skos s 1500€ ali Matej0a---Hm 1500E? Veš kaj? Lahko zapraviš samo ene 500 EUR, če uporabljaš rabljene stvari, pa pošteno paziš, kaj sploh vzameš, lahko pa daš 1000 E + samo za voziček, pa za sobico enih 10000E . No, šalo na stran. Menim, da se z enih 1500 da nakupiti vse potrebno, sploh če dodaš še paket iz CSD ali denar. Moraš pa seveda paziti, katere stavri kupuješ, pa da ne kupuješ povsem nepotrebnih stvari, za katere te prepričajo, da so nujno potrebne . Npr. kakšen palček zavijalček, pa hojica, pa stol za hranjenje--ah, kje je še to, pa takšne in drugačne dude, flaške--vse to lahko počaka. Pa kozmetika. Pa oblekce. Pri njih lahko ogromno zapraviš, pa tudi brezveze. Mogoče je fino pomisliti, da se začnejo začetek julija razprodaje. Torej št. že nekaj 62, sploh pa 68 bi bilo pametno kupovati tedaj. Pa še veš kakšen je otroček in kaj rabi,... Tu lahko zapraviš ogromno brezveze. Rabiš pa samo olivno ali mandljevo olje, fiziološko, kakšne sterilne gazice, šampon za dojenčka, mazilo za ritko, mazilo za bradavice, milo in te stvari pa za novorojenčka itak niso primerne. Sama bom vzela denar namesto paketa, ker že imam 2 otroka in posledično nekaj stvari. Sicer pa se mi zdi, da če rabiš posteljico, lupinico, previjalno, da tudi paketek čisto prav pride. Zakaj se nisem odločila za paket, čeprav bom-sem kupila tudi te stvari? Ker sem si zamislila druge modele. Prodajalke? vljudno jih običajno odslovim, da bom pogledala ali pa naj mi pokažejo to in to in običajno mi nič ne razlagajo,...
|