izlet na hrib, goro s 4letnikom (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice >> Gorništvo z otroki

Sporočilo

bambolina -> izlet na hrib, goro s 4letnikom (8.4.2008 14:43:59)

Živjo!
Imam 4 letnika s katerim nikoli ne gremo na kakšen izlet v hrib, običajno se poslužujemo sprehodov po ravnem v parkih..... Ker želim letos malce prakticirati tudi kakšno hojo v hrib me zanima kakšne destinacije predlagate za začetek... okolica LJ, Primorska, lahko tudi Gorenjska? Smo mislili iti na izlet na Šmarno Goro vendar se mi zdi morda malce prestrma za začetek...?..
Hvala za nasvete!

Gordana-3 -> RE: izlet na hrib, goro s 4letnikom (8.4.2008 14:57:28)

bambolina, fajn, da si vprašala to! naša 4 letnica me skoz sprašuje, kdaj bomo šli na goro? :-)

Piškotka~ -> RE: izlet na hrib, goro s 4letnikom (8.4.2008 15:11:34)

Šmarna gora je čist ok naš 3 letnik gre brez problema- no mal ga oči nese- je šel pa že tudi čisto sam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Markova -> RE: izlet na hrib, goro s 4letnikom (8.4.2008 16:00:16)

Za 4 letnika Šmarna gora ni noben problem. Če za zdaj res hodite samo po ravnem pojdite za začetek enkrat na Rožnik ( je res samo za vzorec vzpona), da vidite, kako se obnese.
Sicer pa naš še ne 3 letnik brez problema pride na Šmarno goro. Pot sicer traja in traja, ampak ok, nekje je treba začeti, a ne?

Primoza -> RE: izlet na hrib, goro s 4letnikom (8.4.2008 16:58:30)

Primerni izleti so:

Čemšeniška planina (tričetrt ure vzpona) LINK

Slavnik (1-1,5 ure vzpona, spust po lažji poti, ki poteka po gozni cesti) LINK

Sv. Jakob nad Preddvorom (1 - 1,5 h, spust podobno kot pri Slavniku po lažji poti, ki poteka po gozni cesti) LINK

Drugače pa za štiriletnika tudi Šmarna gora ne bi smela biti pretrd oreh.

saving -> RE: izlet na hrib, goro s 4letnikom (9.4.2008 23:15:22)

Če ste iz okolice LJ, je blizu tudi Rašica (okoli 1h) iz vasi, ali pa izlet iz Katarine (vas Topol) na Jakoba (45 minut). Obe varianti sta manj nagužvani kot Šmarna.

frufru -> RE: izlet na hrib, goro s 4letnikom (10.4.2008 0:53:48)

Polževo , greste lahko direkt iz Višnje gore ali pa po cesti, mi smo bili teden dni nazaj, pa je bil gor še sneg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

bambolina -> RE: izlet na hrib, goro s 4letnikom (15.4.2008 15:47:02)

Hvala za predloge.
Bomo res poizkusili nekaj predlaganih variant :-)

Primoza -> RE: izlet na hrib, goro s 4letnikom (15.4.2008 18:18:40)

Pa kaj poročajte kako je šlo. Vsekakor se izplača začeti z majhnimi točkami, pa na kako nagrado za štiriletnika ne pozabite na vrhu. Potem bo postal motiviran.

Stran: [1]