suha koža (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

maja&m -> suha koža (8.4.2008 12:35:50)

Moja 2 mesec stara [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima precej suho kožo. Sploh za levim ušeskom. Na dva dni se kopamo in mažemo z oljem. Najprej sem jo mazala z lekarniškim,zdaj z Bubchen. Prvi dan je ok,drugi dan pa ima tako suho kožo,da se ji kar lušči. S čim naj jo mažem?

Maja

Paštetka -> RE: suha koža (8.4.2008 12:46:46)

Z oljem sploh ne. Vsaj tako so nam v porodnišnici in tudi patronažne svetovale. Pojdi do P in ti naj napiše recept za kakšno posebno kremo. Včasih je boljše kožo pustiti, da diha in da sama začne tvoriti olja potrebna za svojo elastičnost. Jaz je z ničeer ne mažem. Nikoli nisem nobenega in imata zelo lepo kožo. Na začetku, prve 3 mesece pa imajo itak skoraj vsi novorojenčki suho kožo in se levijo. To pa zato, ker koža končno diha na zraku in se pripravlja na drugačen način življenja kot je bilo v trbušku v vodi.

maja&m -> RE: suha koža (8.4.2008 13:00:48)

Paštetka hvala. Bom pa jutri,ko gremo k P omenila,pa naj on pove.

lp

maja

jajula -> RE: suha koža (8.4.2008 19:39:19)

no pa napiš kaj ti je P rekel, ker mi imamo tud enake probleme s kozo. a temenca mate tud?

maja&m -> RE: suha koža (8.4.2008 22:19:17)

Bom ja.Ne,temenc pa nimamo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Bonnie_RR -> RE: suha koža (9.4.2008 8:07:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Z oljem sploh ne. Vsaj tako so nam v porodnišnici in tudi patronažne svetovale. Pojdi do P in ti naj napiše recept za kakšno posebno kremo.

No, našega so v P mazali z riboderminom, za doma pa nam priporočili olivno olje iz lekarne (isto tudi patronažna). Ima pa še danes (pri 2 letih) zelo suho kožo (no, sej jo imam js tud), namažem ga z Bubchenovim losijonom in je malo bolje.

lp

maja&m -> RE: suha koža (9.4.2008 21:38:58)

jajula-od dveh P sem izvedela isto...olivno olje iz lekarne. Aja,pa menda ti lahko namešajo olivno olje in hladilno skupaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

simona76 -> RE: suha koža (9.4.2008 22:53:15)

Ja, olivno in hladilno ti namešajo v lekarni. A menda moraš imeti recept.
Tudi moja ima suho kožo, tako da so se ji naredili flekeci suhe kože. P je svetovala mazanje s hladilnim mazilom, ki pa ni nič pomagalo. Potem pa sem poskusila tudi z Mustelino kremo za suho kožo - Stelatopia in stanje se je v parih dneh močno izboljšalo. Sedaj ni niti sledu o suhi koži! REs zelo priporočam to kremo.

maja&m -> RE: suha koža (9.4.2008 22:57:53)

Simona76-kje se pa da dobiti to kremo?Koliko stane,ker predvidevam da ni na recept.

jajula -> RE: suha koža (10.4.2008 9:38:35)

musteline stvari se da kupit v lekarni (v tistih privat so bolj založeni). sem pa ugotovila da je v lj dost dobr založena lekarna pri soči. če pa nisi iz ljubljane in pri vas nimajo te kreme, grem pa lahko preverit če jo imajo tam (loh ti tudi pošljem).

N _ B -> RE: suha koža (10.4.2008 20:51:01)

Mojim dvema sem par kapljic olivnega olja dajala v vodo, ko sem ju kopala. Je bilo veliko bolje, kot pa če sem ju mazala.

Stran: [1]