Biba74 -> 3-letnik, novorojenček in vrtec (8.4.2008 12:32:09)
|
Pozdravljene mamice in vzgojiteljice! Plan je bil, da gre naš fantek (junija bo dopolnil 3 leta) septembra v vrtec. Zdaj je pri varuški s še enim mlajšim fantkom. V začetku oktobra pa bomo dobili še enega dojenčka. Sinko se bratca ali sestrice zelo veseli, veliko sprašuje o dojenčku, lupčka moj trebušček,..... zaenkrat popolno navdušenje. Zelo se veseli tudi vrtca, ker tja hodi njegov "veliki" bratranec, ki je njegov vzornik. Vendar ne bi bila skupaj, niti v istem vrtcu. In zdaj moja dilema. Začetek vrtca in prihod dojenčka se mi zdita preblizu skupaj. Zdi se mi, da je vsako po svoje kar velik stres za otroka in bojim se, da bi dobil občutek, da je zaradi novorojenčka moral on vstran. Po drugi strani pa mož pravi, da se bo z mano in dojenčkom doma grozno dolgočasil. S tem se ne strinjam povsem, ker ga nemaravam aktivno vključiti v skrb za dojenčka in mu dati pri tem nepogrešljivo vlogo. Malo pa me je strah tudi vseh mogočih bolezni, ki jih malčki nosijo iz vrtca (bo ravno sezona virusov in bakterij). Kako ste storile ve? Kakšne so vaše izkušnje? Vzgojiteljice, kakšne so vaše izkušnje s starejšimi bratci/sestricami v vrtcu?
|
|
|
|