|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Znižali so mi otroški dodatek!!!
8.4.2008 11:38:22   
beba76
Prejšnji teden sem dobila novo odločbo o višini otroškega dodatka, katerega so mi znižali na podlagi lažnih podatkov, katere sem jim kao podala. Ker so si na davčni pridobili nove podatke, padem v višji razred in mam zdaj 90€ mesečno manj.
Se pa podatki popolnoma ujemajo s tistimi, ki sem jih v vlogi navedla jaz, dodana pa je pozicija na ime najstarejšega sin - DOBIČEK IZ KAPITALA, OBRESTI, DIVIDENDE. Dividend nima, ker je ša premlad za to stvar, prejema le preživnino, imam pa še sklenjeno rentno varčevanje na njegovo ime (za pol, ko bo treba malo več keša za šolanje). Ampak iz tega rentnega varčevanja mi bodo znesek obresti sporočili šele po preteku pogodbe (leta 2009) in takrat bom te obresti morala navajati v obrazce za dohodnino, otroške... Zdaj mi pa niti iz banke obvestila o višini obresti ne pošiljajo, ker je obresti amo 20€ letno. Pa hčerka ima na banki isto varčevanje z istimi zneski in datumi, pa njenih podatkov ni nikjer.
Na davčni mi ne znajo povedati drugega, kot da je to iz banke, na banki pa pravijo, da niso nikamor pošiljali nobenih podatkov. Torej???Od kje so se vzeli??

In zdaj mam 90€ mesečno manj, to je letno kar jurja, pa še za nazaj sem jim zdaj dolžna, saj sem pogodbo prejela lani avgusta, tako da ta razlika znaša nekaj čez 600€ in zdaj dva meseca ne dobim nič.

Iz banke pa tudi nisem dobila domov nobenega obvestila oz. izpiska o obrestih, od koder bi potem sploh lahko prepisala te podatke, ki sem joh po njihovem zamolčala.

No, in zdaj bodi pameten... otroku varčuješ, pa te pol po drugi strani kresnejo user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Znižali so mi otroški dodatek!!!
8.4.2008 11:45:50   
karamela
To je pa res hudo. 90€ se pa pozna. Jst bi težila od enega do drugega konca, banka, csd,davčna in zadevi prišla do dna, da bi vsaj vedela zakaj imam 90€ manj otr. dodatka.

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
8.4.2008 11:49:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu karamela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
8.4.2008 14:07:45   
kristinaj
bodi vesela, da ga vsaj imaš....jaz ga ne dobim :((((

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.4.2008 14:12:13   
Anonimen
Zarad dividend naj bi ti kao znižali za 90€user posted image
Če padeš v drug razred sigurno ni 90€ razlike. Kolk pa je sploh najvišji dodatek? Se mi zdi da ni glih dost višji od 90€. Mal neverjetno je to vse skupajuser posted image

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.4.2008 14:20:10   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

A ne dobi čisto vsak otroškega dodatka?

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.4.2008 14:21:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

A ne dobi čisto vsak otroškega dodatka?

Ne.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.4.2008 14:29:39   
sazi
Zarad dividend naj bi ti kao znižali za 90€
Če padeš v drug razred sigurno ni 90€ razlike. Kolk pa je sploh najvišji dodatek? Se mi zdi da ni glih dost višji od 90€. Mal neverjetno je to vse skupaj

najbrž ge za znižanje 90 EUR za vse 3 otroke skupaj - torej 30 po otroku, kar pa ni več tako zelo nemogoče, kajne? - najvišji otroški dodatki so 106 za 1., 117 za 2. in 127 za 3. otroka
Vsi pa dodatka ne dobijo, saj je meja za prejemanje 99% povprečne plače na družinskega člana - če imaš več, ne dobiš dodatka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.4.2008 14:33:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Zarad dividend naj bi ti kao znižali za 90€
Če padeš v drug razred sigurno ni 90€ razlike. Kolk pa je sploh najvišji dodatek? Se mi zdi da ni glih dost višji od 90€. Mal neverjetno je to vse skupaj

najbrž ge za znižanje 90 EUR za vse 3 otroke skupaj - torej 30 po otroku, kar pa ni več tako zelo nemogoče, kajne? - najvišji otroški dodatki so 106 za 1., 117 za 2. in 127 za 3. otroka
Vsi pa dodatka ne dobijo, saj je meja za prejemanje 99% povprečne plače na družinskega člana - če imaš več, ne dobiš dodatka

aha, no to je pa logično ja...sem spregledala da ima tri otroke.....

Se pa pozna itak.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.4.2008 15:55:40   
bskrle
Napiši pritožbo, drugega ti ne preostane.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.4.2008 21:13:03   
beba76
Imam 4 otroke, zato je znesek tako "velik".

Sicer pa tisto o zneskih za prvega, drugega in tretjega otroka, ki je ena napisala, ne drži, saj ima ena, ki jo poznam 3 otroke in 560€ otroškega. Ja, res pa je ona brezposelna oz. brez volje za delo, mož pa ma kar v fajn plačo.

Sicer sva pa že napisala pritožbo, ki je romala naravnost v LJ.user posted image user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.4.2008 21:27:00   
benika
Sicer pa tisto o zneskih za prvega, drugega in tretjega otroka, ki je ena napisala, ne drži, saj ima ena, ki jo poznam 3 otroke in 560€ otroškega. Ja, res pa je ona brezposelna oz. brez volje za delo, mož pa ma kar v fajn plačo.

Sigurno nima toliko otroškega dodatka. Lahko ima toliko skupnih mesečnih prihodkov, samega dodatka pa kljub trem otrokom ne. V kolikor mi ne verjameš, imaš tule prekopirano lestvico za doklade, skopirano iz CSD Šiška.

Od 1. aprila velja tudi nova lestvica otroških dodatkov. Dohodkovni razredi za določitev višine otroškega dodatka so za upravičence, ki uveljavljajo pravico do otroškega dodatka, na podlagi podatkov o povprečnem mesečnem dohodku na družinskega člana v letu 2007 v primerjavi s povprečno mesečno plačo na zaposlenega v Republiki Sloveniji v letu 2007, naslednji:

Povprečni mesečni dohodek na družinskega člana v letu 2007 (v EUR)
Dohodek na družinskega člana od povprečne plače v RS v letu 2007 (v %)
Znesek otroškega dodatka za posameznega otroka (v EUR)

Vrstni red otroka

1. otrok
2. otrok
3. in naslednji otrok

do 192,72
do 15 % 
106,06
116,67 
127,28

nad 192,72 do 321,20
nad 15 % do 25 %
90,68
100,25
109,75

nad 321,20 do 385,44
nad 25 % do 30 %
69,12
77,24
85,35

nad 385,44 do 449,68
nad 30 % do 35 %                 
54,51
62,20
70,03

nad 449,68 do 578,16
nad 35 % do 45 %
44,57
52,02
59,41

nad 578,16 do 706,63
nad 45 % do 55 %
28,24
35,35
42,41

nad 706,63 do 963,59
nad 55 % do 75 %
21,18
28,24
35,35

nad 963,59 do 1.271,94
nad 75 % do 99 %
18,44
25,51
32,57

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.4.2008 21:31:41   
beba76
Saj ne, da ti ne verjamem.user posted image  Zadnjič sem ji govorila o mojem primeru, pa sem jo še btw vprašala, kolko ma ona otroških, pa mi je rekla 560€. Ker iz zavoda ali socialne pa ne dobi nič, saj ni iskalec zaposlitve (1 leto po tem, ko se prijaviš na zavod ali kakorkoli že je), mož pa je zaposlen in zato socialne podpore tudi nima. Jo bom ob priliki še enkrat vprašala.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.4.2008 21:22:55   
tojeto1
Ne morem verjet, da so res tolk glupi. Jaz bi jim težila na vse strani, tko da bi me imeli poln kufr. Majke!

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?