buči -> RE: POMOČ ZA 3.LETNO HČI-NASVET (11.4.2008 10:13:50)
|
vesel, bom pokomentirala tikaj. Tudi moja mama ga serje na vsake toliko, ampak je senca tega, kar se dogaja tebi. Da se ne moreš odseliti, te razumem, ker i se tudi jaz rada, mapka sem tudi sama več na zavodu, kot v službi. Pač so tako časi in tudi nama z eno plačo in 2 otrokoma ne bi zmesla najemnina. To misel najbrž lahko opustiš. Najbrž te ne tolaži dejstvo, da se razumeš z možem, da je tast na vaši strani. Poskusi vključiti kakšno taščino sestro ali pa brata. Malo naj se tvoj mož z njimi pogovori, ker če tašča take izjavlja, najbrž z njo ni vse v redu. Mogoče je res psihično bolna, ali pa se ji začenja kakšna bolezen, ap ne bi bilo narobe, če bi dobila kakšno pomoč - zdravniško. Ali pa poljdi na socialno. Tam radi pomagajo. Vsekakor pa si poskusi najti službo. Mislim, da je to prvi korak k normalizaciji vaše situacije. Tudi to bo najbrž težko, ker vem, kako je, ko si želiš delati, pa pač nič ni (sama imam diplomo, pa sem več na zavodu kot v službi). Ko boš imela delo, boš vsaj 9 ur z doma, mala pa bo v vrtcu. Mogoče poskusi s pomočjo svetovalne delavke v vrtcu dobiti mesto za malo v vrtcu, ker bi bilo to za malo res dobro, pa še ti bi lažje iskala službo. To navedi kot razlog, drugi razlog naj bo odnos s taščo. Pristisni na vrtec, da jo vzamejo, hodi vsak teden tja, jokaj, če je treba. Vsekakor pa pusti taščo na miru in rešuj problem "iz svoje strani" - služba, vrtec, čim več časa tvoje družinice, ki ga boste preživeli skupaj, a ne doma. Verjamem, da ti bo uspelo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|