omega 3 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

CHARLIZE -> omega 3 (8.4.2008 8:58:30)

punce živijo,

mene pa zanima katera od vas v zadnjih 3-mesecih uživa omega 3 maščobne kisline?? včeraj sem imela pregled in sem o tem malo povprašala gin.pa mi je odsvetovala. Da naj jem več rib pa bo. Ampak jaz rib jem zelo malo. Enkrat mogoče na 14 dni. Zdaj pa res ne vem kaj naj. Vsepovsod slišim, da je dobro, da ješ kakšne dodatke. Mi lahko katera pove kaj je najbolje, da si nabavim? Ker z ribami si ne bom dost pomagala

Anonimen -> RE: omega 3 (8.4.2008 9:06:52)

Jaz si kupim v lekarni ribje olje in vsako jutro spijem eno majhno žličko.

Anonimen -> RE: omega 3 (8.4.2008 9:09:10)

http://www.lekarna-lj.si/070_storitve_izdelki/izdelki/0070/0011

Taula -> RE: omega 3 (8.4.2008 9:39:44)

Jaz rib ne maram jesti in jem Ribamed. Dve kapsuli na dan. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

tominikapiki -> RE: omega 3 (8.4.2008 10:52:19)

Res ne vem zakaj ti je to odsvetovala! Saj jih vendar priporočajo. Saj v ribah so tudi te omega 3 maščobne kisline, zato se jih pa priporoča, da se jih je. Jaz sem si kupila te kapsule in mi je lekarničarka rekla, da je to ful v redu ...

MARTINŠČICA -> RE: omega 3 (8.4.2008 16:13:05)

Jaz vsak dan med kosilom pojem eno tableto Ribamed, saj se omega 3 maščobne kisline priporočajo zadnje mesece nosečnosti, ker se v tem času aktivno razvijajo otrokovi možgani. V ribah samih je teh kislin premalo, premalokrat jih jemo, pa še prečiščene niso raznih kovin in pesticidov, ki jih je ogromno ravno v večjih ribah, ki jih največ pojemo (tuna, losos, mečarica ...)

CHARLIZE -> RE: omega 3 (9.4.2008 8:17:53)

ja odsvetovala mi je zato,ker baje da se vse to kopiči v telesu in to ni dobro. Samo sama vem, da z ribami ne bom nič dosegla, ker jih ne jem 2x na teden, kot mi je ona svetovala. Tako da si bom šla nabavit te stvari v lekarno. Sicer pa je ona proti vsem dodatkom.

Naja30 -> RE: omega 3 (9.4.2008 10:49:45)

Načeloma sem tudi jaz proti dodatkom, samo nosečnost je tako stanje, ki zahteva včasih kakšen dodatek.
Zadnji mesec sem pila sirup z omega. Pila sem tudi magnesol in kalcij, ki sta prav tako dodatka.

Stran: [1]