mika -> RE: ali barva smrklja kaj pove? (11.4.2008 9:56:13)
|
Mika,a te lahko prosim za recept tega sirupa? na tanke kolobarje narežeš svežo čebulo in daš eno plast medu, eno čebule. jaz sem naredila tri plasti enega in drugega, potem čebula priplava na vrh. čez 2-3 ure se na vruhu naredi sirup in tega piješ 4 x na dan eno čajno žličko. otroci 3x na dan. okus niti ni tako nagravžen, pač po sveži čebuli in medu. sicer, pa nič kar je zdravilnega nima dobrega okusa, a ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]? nisem mogla verjet, da čebula v medu ostane sveža tako dolgo. men je ta sirup pomagal v nekaj dneh, pred tem sem pa spila 3 stekleničke sirupa za izkašljevanje iz lekarne. od napenjanja so me rebra tako bolela, da niti kašljat nisem upala. enako se je zgodilo moji sorodnici in je za sirup iz medu in čebule izvedela po drugi poti in ji je tudi pomagal v nekaj dneh. če se ne motim bronhitis nastane tudi zaradi slabega izkašljevanja(naša pupa ravnokar preboleva), tako da ga sirup verjetno preprečuje, deloval bi naj antiseptično.
|
|
|
|