PRAVNA POMOČ!!! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

BOLHICA2004 -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 9:18:28)

Vprašanje bo malo noro, ampak druge rešitve ne najdem....
Ali je mogoče napisati pismo za svojega otroka, ki bi ga naj prejel čez npr. 20 let ali po moji smrti, ga overiti in pustiti pri odvetniku oz. notarju?

Vsak nasvet mi bo prav prišel!

india -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 9:22:52)

Mislim da ja, sploh če ima kakšno pravno vsebino:zmeden::zmeden::zmeden:, bo pa po mojem najbolj, da se kar na kakšnega notarja obrneš ali na brezplačen odvetniški nasvet tukaj na netu, najdeš jih kar nekaj na Najdi.si.
:miska:

ZARA -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 9:24:18)

ja, se strinjam z Misko,ponavadi so take stvari deponirane pri notarjih...

KIRA -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 9:28:21)

jaz sem naredila oporoko - sam je še nisem nesla overit. notri lahkodaš kaj češ - od pisem, do slik ali pa seznama, kaj naj otrok prejme itd....
deponira se pa pri notarju ali odvetniku - ali pa če imaš recimo svoj trezor, daš notarju točna navodila, kaj naredit ob smrti. tu je več možnosti, ampak vsak malo drugače prakticira. pri nas v prekmurju recimo tega skoraj ni, praktično na nuli so te oporoke itd.
zato je tudi še nisem nikamor nesla - se mi ne mudi, pa še spremenim jo lahko če hočem. ko je pa že overjena pa lahko samo še dodatke delaš.
jo pa imam deponirano v tisti knjigi - za dojenčka - za spomin, oz v eni mapi poleg. tako da imam vse urejeno - za vsak slučaj, če bi se kaj zgodilo. notri sem točno napisala kako si kaj predstavljam glede "zapuščine", ki je sicer ni dosti - imamo pa vsi police življenjskega zavarovanja. tako da se ve kdo kaj dobi in da te police sploh obstojajo. seveda sem navedla številke - za vsak slučaj, če bi se katera od polic izgubila - to se pol da preverit pri ustrezni zavarovalnici.

Lp:rozica:

Anonimen -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 9:33:23)

Upam, da ni kaj narobe...

TARA in MAJ -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 9:42:05)

to pa ne razumem:zmeden2:zakaj čez 20let:zmeden2:

BOLHICA2004 -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 10:42:36)

Ja, je marsikaj narobe, zato pa se želim zaščititi s pismom, ki bi ga prejel moj sin in policija v primeru, da se mi kaj zgodi!
Imam zlatega 5-mesečnega sina. Ker se z možem res veliko prepirava že odkar sem zanosila, se bova verjetno ločila! On želi sina zase, jaz pa seveda tega ne dovolim, saj pripada materi. Rekla sem, da samo preko mojega trupla ga dobi in je rekel, če pa tako, pa bo tako!

ZARA -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 10:44:40)

ojoj BOLHICA....pol je pa res pametno,da se zascitis,ce je situacija tako dalec!!
Drzim pesti...

lp

TARA in MAJ -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 10:46:55)

otrok po ločitvi avtomatično pripada materi zato se nimaš kaj bati grožnje ki jih govori tvoj mož(res ga ne poznam-lahko je hujše)pa so vrjetno besede v prazno,pomoje te s tem hoče le prestrašit.

Pa srečno:angel:

tina a -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 10:55:55)

Bolhica v kolikor sumiš ali misliš da bi ti lahko kaj naredil se pozanimaj na centru za soc. delo za varno hišo ali pa materinski dom.

Vso srečo in miren ločitveni postopek.
:rozica:

Anonimen -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 12:28:44)

Kolikor vem, so se razmere z zakonom toliko spremenile, da ni treba več čakati, da ti kdorkoli dejansko kaj naredi, ampak se lahko zaščitiš že prej. Naprimer s prepovedjo približevanja. Vprašaj odvetnike!

KIRA -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 12:31:42)

se strinjam s splišni. če ti grozi in se ga bojiš, naj sodišče izda prepoved.
Lp

Teya -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 13:43:40)

SOS telefon: 080 1155
pokliči! izgubit nimaš kaj!
SREČNO IN POGUMNO!

Stran: [1]