KIRA -> PRAVNA POMOČ!!! (9.2.2005 9:28:21)
|
jaz sem naredila oporoko - sam je še nisem nesla overit. notri lahkodaš kaj češ - od pisem, do slik ali pa seznama, kaj naj otrok prejme itd.... deponira se pa pri notarju ali odvetniku - ali pa če imaš recimo svoj trezor, daš notarju točna navodila, kaj naredit ob smrti. tu je več možnosti, ampak vsak malo drugače prakticira. pri nas v prekmurju recimo tega skoraj ni, praktično na nuli so te oporoke itd. zato je tudi še nisem nikamor nesla - se mi ne mudi, pa še spremenim jo lahko če hočem. ko je pa že overjena pa lahko samo še dodatke delaš. jo pa imam deponirano v tisti knjigi - za dojenčka - za spomin, oz v eni mapi poleg. tako da imam vse urejeno - za vsak slučaj, če bi se kaj zgodilo. notri sem točno napisala kako si kaj predstavljam glede "zapuščine", ki je sicer ni dosti - imamo pa vsi police življenjskega zavarovanja. tako da se ve kdo kaj dobi in da te police sploh obstojajo. seveda sem navedla številke - za vsak slučaj, če bi se katera od polic izgubila - to se pol da preverit pri ustrezni zavarovalnici. Lp:rozica:
|
|
|
|