|
RE: Študiraj,da ti ne bo treba delat 11.4.2008 17:53:02
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: anarabarbara No meni se je poklic zdravnik, vedno zdel zelo plemenit, če že pogledaš Hipokratovo prisego in resnično si nisem mislila, da se ljudje odločajo zanj, da bi obogateli. Obogateli???!! A tebi se zdi to, da si želim več kot 900 evrov na mesec, "obogateli"? Če je tako, je čas za privatizacijo zdravstva (pa ne koncesijsko), ker očitno ni nobenega spoštovanja več. Aja pa še to, tako ti, kot vodinštalater sta strokovnjaka na svojem področju. Ja, s to majčkeno razlikico, da sem jaz študirala 10 let dlje Glej, jaz ne vem koliko več si želiš, 2x,3x več. Ampak, če pomisliš, da opravljaš specializacijo, torej pomeni, da še ne moreš samostojno delat in temu primerna je tudi odgovornost, verjetno ne moreš imeti iste plače, kot zdravnik, ki delo opravlja samostojno, a ne? Po specializaciji pa bo verjetno tudi plača višja, ker kot sem napisala poznam, kar nekaj zdravnikov in nobeden nima takšne plače, kot si jo ti napisala. Kaj se pa tiče privatizacije zdravstva pa sem jaz takoj za, ker če samo malce spremljaš finančno stanje KC, sta oba v minusu in sem skoraj 100% če bi bilo zdravstvo privat se kaj takega ne bi dogajalo. Kaj se pa tiče primerjave zdravnika z vodovodarjem (btw. si jo dala ti) pa se gospodarstvo ne more primerjati z negospodarstvom, niti v delu, niti v plačah.
|
|
|