starševski dodatek (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


čbela -> starševski dodatek (7.4.2008 8:21:55)

za tiste , ki ste nezaposlene....ali študentke....in prejemate, boste prejemala ŠD me zanima ali imaste vi otroka prijavljenega?kako je z vrtcom kok je za plačat?

hvala vam zeloo




barbaw -> RE: starševski dodatek (7.4.2008 8:33:30)

Jaz sem imela otroka na sebe prijavljenega. Pri otroških dodatkih pa boš morala pisati prihodke od očeta. Za vrtec pa tudi gledajo prihodke. Če pa ne živite skupaj oz. nista z očetom otroka več skupaj morata na sodišču porihtat takoj po rojstvu preživnino, ki pa jo ravno tako pišeš vse povsod zraven, ker je to prihodek.




čbela -> RE: starševski dodatek (7.4.2008 8:45:41)

sva skupaj z partnerjem sam tko vprašam ....kako je z vrtcom...kok se plačuje?
sta vi na istem naslovu prijavljeni?




čbela -> RE: starševski dodatek (7.4.2008 10:21:21)

a nobena nima take izkušnje....al je tok težko povedat:)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Anonimen -> RE: starševski dodatek (7.4.2008 10:22:35)

Vrtec plačuješ glede na dohodke. Ne plačujejo vsi isto.




sazi -> RE: starševski dodatek (7.4.2008 10:49:06)

če sta s partnerjem skupaj se gledajo dohodki obeh ne glede na to, na katerih naslovih ste prijavljeni
višina plačila vrtca pa je odvisna od dohodkov obeh strašev




Anonimen -> RE: starševski dodatek (7.4.2008 10:54:32)

v vseh obrazcih imaš poleg opcije partner= mož/žena, tudi izvenzakonski partner (če živita skupaj pa nista poročena), torej se bo pri otroškem dodatku in plačilu vrtca upošteval dohodek obeh.......plačilo je po razredih
starševski dodatek pa dobi vsaka, ki je nezaposlena oz. študentka in je za vse enak, neglede na dohodke njenega partnerja!




jana84 -> RE: starševski dodatek (7.4.2008 14:13:43)

točno tako kot je Remy zapisala.
Če si nezaposlena oziroma študentka ti ne pripada porodniško nadomestilo (al neki takega) ampak zgolj starševsko nadomestilo, v višini 175EUR. Ta znesek je enak za vse, ki so do njega upravičeni.

Otroški dodatek pa se računa glede na dohodke obeh staršev. V to so vključeni vsi prihodki: plača, štipednije, delo preko študentskega servisa, pokojnine, ... in razno razni drugi dohodki! V glavnem vse kar OBA skupaj dobita. Otroški dodatek pa se razdeli glede na razred v katerega spadaš (glede na dohodka na družinskega člana). V najvišji razred pade res tisti, ki praktično nima nobenih dohodkov!!!

Malo več bi pa že lahko dali otroškega dodatka, ko že tako velepotezno govorijo o povečanju rodnosti v Sloveniji! Se sprašujejo zakaj je rodnost tako majhna! Res ne bi vedeli, kaj? Če bi država podarila kakšen EUR več, ji tud ne bi krona z glave padla.




barbaw -> RE: starševski dodatek (7.4.2008 14:18:18)

Glede vrtca pa tudi obstajajo dohodkovni razredi, ki pa so od občine do občine različni. Bi mogla na strani od občine pogledat ali pa kar direktno tam vprašat kakšni so razredi, da lahko vidiš koliko moraš plačati.




Stran: [1]