Rižolino (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Metika -> Rižolino (8.2.2005 21:47:03)

Prosim za en nasvet. Moja :duda: že kakšen mesec je gosto hrano, zdaj sem ji začela dajati tudi rižolino. Vendar je stvar narejena na vodi tako brez okusa, da mi je čisto razumljivo, da ni pretiranega navdušenja. Kako "požlahtniti" to papico? Drugače jo še vedno dojim, kravjega mleka pa ji ne mislim dajati . S čim ve mešate rižolino? Mogoče predlagate kakšno drugo kašico?:rozica:

SILVA -> Rižolino (8.2.2005 21:48:21)

Iztisni si svoje mleko in naredi rižolino z njim.
Druga varianta pa je prilagojeno mleko.
lp

Natasa-6 -> Rižolino (8.2.2005 21:50:38)

Moji Teji je zečo všeč rižolino z riževim mlekom, tudi z ovsenim je vredu.

bini -> Rižolino (8.2.2005 21:54:12)

jaz rižolino naredim z Aptamilom in ima čist fajn okus... tisti ki se pa zmešajo z vodo imajo pa že notri mleko.

SILVA -> Rižolino (8.2.2005 21:55:25)

Aja,pa še nekaj.
Matija je imel zelo rad hippovo kašico z jabolkom in vanilijo.Je pa notri že prilagojeno mleko,tako da dodaš samo vodo,je pa od 4.meseca naprej,pa frutolino od podravke in pa od bebivite lešnik.
Sedaj,ko je pa že malo starejši pa papa najraje čokolino.
lp

puri -> Rižolino (8.2.2005 22:19:59)

Rižolino jaz delam kar z navadnim alpskim mlekom, na koncu ga pa še mal posladkam:)

Bela -> Rižolino (8.2.2005 22:43:30)

jast ga delam pa s sojo v prahu

buči -> Rižolino (9.2.2005 7:20:50)

Raje uporabljaj tisto hrano, ki jo pripraviš s svojim ali prilagojenim mlekom, kasneje je pa vseeno, če z navadnim mlekom. Tudi Milupa je ok, ker ima notri Aptamil mleko. Hipp in hrana od Podravke pa nimajo delno prilagojenega mleka, pogosto je norti kar navadno, kravje mleko. Podravka ima zelo kmalu tudi sadje ali pa med ali pa čokolado, kar naj bi se dajalo kasneje.

V kašico - riževo, proseno - daj malo sadnega Frutka, če ga že lahko je. Poskusi z izdelki Alnatura iz DM-ja. Našemu so zelo všeč, še meni je okusno.

:kuza:

Mojca20 -> Rižolino (9.2.2005 8:21:34)

Strinjam se s Silvo, rižolino je pa bljak!

Anja167 -> Rižolino (9.2.2005 10:18:16)

Mi imamo najraje kašice Allete (samo rižek ali rižek z banano, obe sta mljaska), pa Hippovi jabolko za vanilijo in banano z breskvo (tudi mljaska). So malo dražje, ampak vse se mešajo z vodo. Sem šla pa zdajle preverit, ali je res v Hippovih kašicah navadno kravje mleko, pa ni. Na škatlicah obeh naših je navedeno, da je notri nadaljevalno prilagojeno mleko. LP.

Anja167 -> Rižolino (9.2.2005 10:22:53)

Je pa res, da je v Hippovih kašicah sladkor, ki ga v Milupinih ni.

buči -> Rižolino (9.2.2005 17:00:12)

Tako začetno kot nadaljevalno mleko je narejeno ioz kravjega mleka, pri različnih znamkah se ti pripravki razlikujejo le po tem, kakšen je odstotek obdelave kravjega mleka in s tem prilagojenost. Hipp je najmanj prilagojeno mleko, najbolj so Aptamil (in ostali od Milupe), Novalac in Humana (o tem so delali raziskave pediatri, ni na mojem zelniku zraslo). Podravka pa ima npr. v frutolinotu navadno kravje mleko.

Anja167 -> Rižolino (9.2.2005 20:17:30)

Hmmm... Kako pa potrošnik to ve? Sem prej pregledala še sestavo teh prilagojenih mlek v kašicah pri Milupi in Hippu, pa sta zelo podobni. :zmeden: A pa misliš, buči, da je pri kakem otroku lahko kaj narobe, če izbereš premalo obdelano mleko?

buči -> Rižolino (10.2.2005 17:06:03)

Ne vem, ampak mislim da ne, če otrok ni v isti skupini, ki ima večjo verjetnost za kakšne alergije.

Daj otročku tisto, kar mu tekne.

Stran: [1]