Pinkyca -> RE: Za tiste, ki ste polno dojile šest mesecev in potem počasi začele uvajati GH (11.4.2008 23:07:48)
|
Naš je ravno zdaj star 9M in začela sva z žličkami GH pri 5,5M, pred tem je bil polno dojen, pri 6M sva imela že en cel obrok GH, ... stopnjevala sva tako do 8,5M ko sem začutila, da je pripravljen na GH čez cel dan. Predvsem sem se ravnala po občutku - trenirala sva najprej s pasirano hrano, potem žvečenje in grizenje najprej majhnih koščkov, pa večjih, ... ima veliko zob, pije že dovolj tekočine iz flaške, ... zelo rad je GH, rad kaj melje in grize tudi med obroki. Vedno sem na preži in stalno mu dajem kaj novega za probat - nove okuse, večje kose hrane, različno granulacijo hrane naenkrat, vse da se navaja občutka GH v ustih in da ve kaj mora z njo počet. Prvo žlico zato vedno zelo previdno proba in me opazuje. Ko pogrunta kaj je potem pa začne uživati in z vsakim grizom zadovoljno gruli. Zdaj se dojiva le še zvečer (večerja) pred spanjem in prvo jutranje hranjenje ob cca. 5ih, 6ih ali celo 7ih, odvisno kdaj se zbudi. Potem imava neodvisno od tega ob 8ih zajtrk GH, malico GH ob 11ih, kosilo GH ob 14ih, malico GH ob 17ih. Me je pa malo strah večerje z GH ker je zdaj to krasen način kako gre spat brez vsakega problema. LP[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|