Lea77 -> RE: Majčice 2005 (18.4.2008 11:38:25)
|
Pozdravljene, najprej sožalje Vesel,upam da se boste spravili k sebi.Zelo huda stvar...tko se mi smilite,še posebej mamica-želim ji,da bi čimprej okrevala...[sm=smiley19.gif] ...imam hčerko Tiano,rojeno 27.05.2005.Včasih je zelo rada jedla skoraj vse,potem je dobila bratca (1.7.2007) in ko je on začel jesti pasirano hrano mora tudi ona imeti vse pasirano,ker ji če ne obrne želodec!?! Na kahlico se je navadla kmalu po 2 rojstnem dnevu in kljub prihodu bratca ni bilo nobenih težav s tem. Ponoči pa je bila brez plenice enkrat po novem letu,se ne spomnim več natančno.Približno 2 meseca hodi tudi sama na školjko in se obriše,edino ko kaka me pokliče,da ji pomagam.Je bla prisiljena se navadit,ker ji zaradi tamalega nisem mogla vedno takoj pomagat. Govori tekoče,razen ko bi rada na hitro povedala preveč stvari naenkrat.Pri letu in pol je začela sestavljati 2-3 besede skupaj,potem se je pa kar naenkrat odprlo in pove cele zgodbe... S spanjem smo imeli velike težave,ki pa so se zdaj umirile,če odštejem kakšen jok sredi noči,ker naj bi prišle kače,čebele...v sobo.Do septembra je znala zvečer zaspati samo s pomočjo flaške mleka,potem smo šli na dopust in "pozabili" flaško doma...sploh se ni spomnila nanjo in se počasi naučila zaspati brez z veliko joka na začetku.Kmalu za tem smo opustili tudi popoldanski spanec,ker če si hotel da bo spala si jo moral peljati z avtom,vedno po isti poti,s hitrostjo 30km/h in muziko na ves glas...potem jo doma preložiti v posteljo.Potem je začela tudi zvečer hoditi prej spat.Okoli 20ih že spi...jo okopam,zapojem pesmico,dam ljubčka in rečem naj lepo spančka in to je to.Včasih je bil pa cel cirkus. Kar se trme tiče,je seveda prisotna...ko kaj ni po njeno se obnaša kot,da bi se ji svet podrl.Potem se začne pa še znašati nad bratcem.En dan mi ga je ugriznila,pa sploh ni moglo bit nič narobe-po mojem,ker je komaj vstala,jaz nisem niti še prišla v sobo,ker sem slišala da se igrata,potem pa kar naenkrat jok...V takih primerih nikoli ne vem kako je prav reagirati-nič ji ne pomaga razlagati,ne normalno povedat,ne vpit,ne kaznovat z odvzemom kakšne igrače,...ker itak,ko ji nekaj ni prav to ponovi. Sej teorijo ve vso na pamet,ma v praksi...A ima kakšna dobro idejo? Ja,kletvice pa hitro ponovi...moramo zelo pazit kaj govorimo pred njo. Za pospravljanje je kar pridna.Vzadnjič,ko sem ji rekla naj pospravi bolj hitro,da gremo malo ven mi je rekla,da nima sto rok!?!
|
|
|
|