Zbolel je (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


malika -> Zbolel je (8.2.2005 16:53:02)

Tako, zdaj pa je še naš zbolel. Sicer bi to morala vedeti, ampak v paniki, ki se me mogoče loteva sem pozabila na vse.
A ve katera po kolikem času, ko daš svečko naj bi padla temperatura?

In pa, kakšni so znaki tega :hudicek: virusa. Ima samo vročino, nosek ni zamašen, kašlja tudi ne edino dvakrat je čisto malo (ampak res malo) bruhnil.

Pazite na svoje pikce, da ne zbolijo.

Joj pa še nekaj, a je ta virus nevaren za nosečnico?:((:((:((




Anonimen -> Zbolel je (8.2.2005 17:08:14)

Virus za nosečnice ni nevaren. Temperetura po svečki mora pasti v pol ure. Koliko vročine pa ima? Pa samo pol svečke, prereži jo po dolgem (no saj ne vem, morda že imaš prakso). Tvoj je Vito, ne?




Ro-La -> Zbolel je (8.2.2005 17:10:17)

Lanej ima že peti dan vročino do 40˙C, pomaga pa mu le kombinacija Calpola in Paracetamol svečke. Smo pa včeraj dobili Voltaren svečke in je "držala" 8 ur (ponoči). Temperatura mu pade (pod 39˙C) v približno eni uri. Ga pa nevemkolikokrat podnevi ohlajamo s kopeljo. Vsi izvidi (urin+ kri) so bp, pljuča čista, ušesa, grlo- nič vneto, iz noska ne teče, bruha ne, ne je pa že od petka. Spije pa na hektolitre čaja.

Pa hitro se pozdravite




Anonimen -> Zbolel je (8.2.2005 17:11:16)

Ne dodajaj prilagojenega mleka, pač pa ga pristavi vedno, ko želi. Ob najmanjšem joku in stoku. Otroci niso samo lačni ampak tudi žejni in prednje mleko je pravo za odžejat. Če te skrbi zaradi hropenja, pojdi k pediatru, da ga posluša.




Seven* -> Zbolel je (8.2.2005 18:59:30)

Joj Lanej in Vito. Pozdravita se!!! Moj Jakob ima pa vrocino 37.4 :zmeden: Pa popolnoma zamasen nos, pa ves cas mu tece ven, tako da sploh ne uspem brisat. Tu in tam zakaslja. Sploh ne vem kaj naj.. K zdravniku si ne upam, da ne stakne se tam cesa hujsega. Pa dlesni ima ful napete. Mogoce bo pa kaksen zobek, pa je pac poleg se nahod staknil.. Kdo ve..




frutka_ -> Zbolel je (8.2.2005 19:16:12)

Malika, če te kaj potolaži naj ti povem, da je pri nas podobno kot pri vas. Nič drugega razen temp. pa malo,čisto malo mu teče iz noska. Je pa bil čez vikend zelooo razdražljiv, zaspan, utrujen, neješč, ...Ker mu tudi po 3-eh dneh temp. ni padla sva bila včeraj pri dr. in je rekla, da je "le" prehlajen.Dobila sva Hikoncil. Temp. je imel konstantno povečano na 39 stopinj in mu ni hotela pasti kljub temu, da sem mu dajala Lekadol.
večkrat dnevno sem ga kopala v mlačni kopeli, najprej v topli in nato sem postopno dodajala mrzlo vodo pa full je pomagal krompir v nogavičkah. Sicer pa je danes neprimerno boljši kot včeraj pojedel je celo eno skutico in dojim ga, ker druga ne sprejme.

Za povrhu pa mi lezeta še zg. enkici ven. Malo se ju že vidi!

Uam, da se bodo vsi naši mali Štajerci čimprej pozdravili.




filipinka -> Zbolel je (8.2.2005 20:06:29)

:((Ubogi vsi!:(( Midva sva tudi prestrašena, da spet česa ne stakneva, kajti že veva kako :hudicek: je v bolnišnici!
Čimprej se pozdravite in poskusite se zdravit doma!:sloncek:
V. in mali Filip




Stran: [1]