Svečka je rešila situacijo... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Annny -> Svečka je rešila situacijo... (8.2.2005 0:40:02)

Živjo,

naša Naja je nekaj dni nazaj začela jesti prave pravcate kašice (ne samo sokca)- čez 5 dni bo stara 4 mesece. Kakih 10 žličk sadne kašice na dan..Prej je poskušala sokce, riževo kašico in je bilo vse OK. Tudi sadno je prav z veseljem jedla (nobenega pljuvanja, neverjetno), ampak očitno je bila delna sprememba prehrane malce prehitra, ker jo je hudo zaprlo..4 dni ni kakala, ponoči se je zbujala v joku in se napenjala.
Skratka- danes je ati šel v lekarno po glicerinske svečke..dali smo pol svečke in po 1,5 ure je že veselo kakala- in to kakšne količine:)
No, sem prav vesela, da se je tako lepo izteklo.

Vprašanje: kaj mislite..naj z gosto hrano počakam še kak mesec? Sicer jo tako rada papca in ima neznanski tek, ampak za prebavo pa očitno res ni najboljša:zmeden2:

LP:rozica::rozica::rozica::rozica:




jasna j. -> Svečka je rešila situacijo... (8.2.2005 10:55:58)

Zato pa je dojenje do 6 meseca....
Jaz sem prvega samo dojila do 6m in tudi drugega bom.
Odloči se sama.




NinaŠ -> Svečka je rešila situacijo... (8.2.2005 11:11:00)

Annny, če Naja tako "skače" v kašice ji jih sedaj nikar ne ukini, ker sama vidiš, da si to želi. Mogoče :zmeden: poizkusi dati le manjše količine (čeprav dvomim da bo zadovoljna, ko boš rekla nič več). Anžetu pri prebavi ful pomagajo hruške - so mu tud že na začetku - ni pol ure ko je po njih pokakan.
LP




.ču -> Svečka je rešila situacijo... (8.2.2005 11:14:38)

Oj,Annny!:)

Vids pr nas je bla pa situacija ravn obratna.Ker V ni kakal,ker je bil samo dojen sm se odlocila in mu ze po cetrtem mesecu zacela dodajat sadje,od takrat naprej nimava problema s prebavo.

Tko,da draga jasna j.tud jes sm bla trdno odlocena,da bom 6 mesecev samo dojila,pa je blo tfreba nekej nardit zarad prebave,ker nobena druga stvar ni pomagala sm se odlocila za sadje.

Nikjer ni pravila,da pa mora biti dojenje do 6 meseca-je pa priporocljivo!

Annny,to pri tebi pa je se en dokaz,da dva otrocka nista glih.In najbolje,da ti s sadjem se malo pocakas,ker zgleda Naja oz.njena prebava se nista pripravljeni na to.

Lep dan:)




polona2 -> Svečka je rešila situacijo... (8.2.2005 13:49:42)

Poskusi s sadno kašico od Hipp-a, hruške viljamovke, to bi moralo pomagat, "raje se izogni svečkam, otrok se jih lahko prehitro navadi", sorči, 8)samo citiram nasvet, 8)ki mi je bil dan8), hruške torej:bravo:, lp!




Annny -> Svečka je rešila situacijo... (8.2.2005 14:42:07)

Najlepša hvala vsem za nasvete...najprej bomo poskusili hruške viljamovke:)-
Pa lep dan še naprej:rozica:

Ej, Pikaču, veš, da sem te že pogrešila na forumu:sloncek:

papa




NEVA-1 -> Svečka je rešila situacijo... (8.2.2005 20:30:35)

Pa slivova kaša od hippa tudi pomaga...
Drugače ima pa alete narejene kašice prav za rahljanje prebave, pri nas je občasno tudi to pomagalo

lp, Neva




Jančika_ -> Svečka je rešila situacijo... (8.2.2005 20:41:07)

Annny, po moje je še malce prezodaj za drugo hrano. Ko sem jaz bila dojenček, so že pri dveh mesecih začeli s sokovi - prve mesece so mi kakec dobesedno z žličko praskali iz ritke:ups:, saj niti svečke niso not spravili. Res pa je, da kasneje nikoli nisem imela težav s prebavo, celo med nosečnostjo ne. Dolgročnih posledic torej ni bilo, vseeno pa je mogoče bolje še malo počakati, da se Naji črevesje razvije.

In ja, hruška viljamovka jo bo 100% pognala:). Naš sicer nima nobenih takih težav (dodajati sem začela malo pred šestim mesecem), po hruški pa mu komaj dovolj hitro menjam plenico.




Stran: [1]