Ženkica -> RE: Danes v Financah (4.4.2008 10:35:49)
|
IZVIRNO SPOROČILO: živka Meni se pa ne zdi kvaliteten, ta članek. Saj se zasebni vrtci s koncesijo, ravno tako sofinanciraji preko občine. In če otroka nimaš v vrtcu, se pravi, da ne vložiš pole za zmanjšano plačilo vrtca, avtomatsko dobiš večji otroški dodatek. Najhuje je kako se ljudlje razburjajo, saj pričakujejo, da jim bo država krila celotne stroške, ki jih povzroči otrok, pa saj otrok nimam zato, mar ne?! Država naj bi vsem zagotovila možnost varstva v vrtcu; no, to je jasno samo iluzuja. Zasebni vrtec je v resnici enakovreden javnemu, torej, gre za enako zadevo. Kaj pa otroci, ki se čuvajo pri varuškah, babicah; a njim pa ni treba jesti, piti itd, itd. Pa velika večina njih ni v varstvu v vrtcu zato, ker jim ta možnost/pravica sploh ni bila zagotovljena. Torej???? Ne pričakujem, da mi bo država krila celotne stroške, vendar pričakujem enake možnosit za vse. Kot sem že omenila, da te država "prisili" da goljufaš, ker seveda kaže na napake v sistemu. Če goljufaš, enostavno prideš bolje skozi. No, tile dokladi....................halo?? Večji otroški dodatek; tistih 10 ali 20 evrov naj si kar nekam zataknejo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image]
|
|
|
|