Anonimen -> RE: sklep o izbiri kandidata (4.4.2008 9:12:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nu_tella Kako odreagirati oz. na kaj biti pozorn, če si izbran na razpisu kot najprimernejši kandidat za zaposlitev (prejmeš sklep o izbiri kandidata) nočejo pa slišat da ti pošljejo pogodbo, prej kot poveš "vse podatke" (osebni podatki+rok kdaj lahko prides)!?!?! A je to normalno. Pa se gre za drzavni organ oz. organ v njegovi sestavi!?!? Edina "pametna" razlaga, ki se mi tukaj poraja je, da je mogoče "sklep o izbiri kandidata "zavezujoč" za delodajalca in se nanaša na razpisano besedilo. Ma katera kako razlago? Oz kaj mi svetujete. Naj se kr odpovem službi, ki se mi sicer zdi zlo zanimiva, ampak ne mislim dat odpovedi v zdajsnji sluzbi dokler nimam neke nove pogodbe v roki? Ali pac je to ze ta sklep?!?!? Hvala za nasvete pogodbe o zaposlitvi ne moreš skleniti prej, dokler vsi sklepi neizbranim kandidatom ne postanejo pravnomočni. Če bi s tabo sklenili pogodbo preden pretečejo VSI roki za ugovore oz. pritožbe, bi bili v delovnem prekršku. Zato ti nočejo poslati pogodbe. Ko pa bodo vsi sklepi pravnomočni, pa ti morajo v roku 8 dni dati za podpisat pogodbo o zaposlitivi, kakor določata ZJU in ZDR. To, da ti jo ne morejo dati za podpisat prej preden dobijo tvoje podatke, je seveda tudi res. Pred podpisom pogodbe dobiš cel kup formularjev in obrazcev, ki jih moraš predložiti in šele na podlagi tega ti sestavijo pogodbo. Saj je logično ane?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Pri zdajšnji službi pa bodi pozorna na odpovedni rok.
|
|
|
|