[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.4.2008 21:52:05)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Naja31 -> RE: pomoč na ebay-u (3.4.2008 22:03:34)

Piše da pošiljajo po celem svetu.
Glede poštnine pa kar pošilji mail prodajalcu. klikni desno na Frage an den Verkäufer in vprašaj.

Način plačila izbereš potem, ko se odločiš za nakup, ponavadi je to paypal. A imas odprt racun na paypalu?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.4.2008 22:09:46)

asso -> RE: pomoč na ebay-u (4.4.2008 7:43:15)

IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

ne, paypal še nisem odprla.
aja a ga lahk odprem na UK ebayu k je angleški al moram na tem k je nemški/avstrijski? pa ga moram prej al šele ob nakupu?

Ga lahko odpreš na UK ebayu in je boljše, da ga odpreš prej, ker traja enih tri dni, da ti ga aktivirajo oz. pošljejo na tvoj račun neko številko, kjer potem paypal uporabljaš za večje zneske. Mislim, da je začetni znesek, katerega lahko uporabiš 500€ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Če ne obvladaš nič nemščine je najboljše, da greš na UK ebay (kjer je angleško) in tam utipkaš v iskalnik številko izdelka iz nemškega ebaya. Moral se ti bi prikazati izdelek v angleščini.
Vsaj tako jaz delam, vendra dajem v italijanski...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.4.2008 7:53:34)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.4.2008 8:19:25)

Spark -> RE: pomoč na ebay-u (4.4.2008 8:26:20)

Mislim da Maestro kartica ne velja. 

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.4.2008 8:32:07)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.4.2008 8:57:34)

tinatona -> RE: pomoč na ebay-u (4.4.2008 16:59:29)

Hej!

Sam prvi dve lahko uporabiš. Ta tretja je da plačaš, ko greš voziček iskat (bi ga mogla ti it tja iskat).

LP Tina

LoCa -> RE: pomoč na ebay-u (4.4.2008 20:05:50)

samo to je ful zamudno....to nakazovanje dnara. če poznaš koga k ima paypal ga raje prosi če lahko prek njega plašač. plus, meni še noben na noeni pošti al banki ni znal povedal, kaj je money order, ker niso vedli....kao [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Spark -> RE: pomoč na ebay-u (4.4.2008 23:06:07)

Money order mislim da je nakazilo v tujino. In to bi v banki morali vedeti kaj je. Samo v tem primeru moraš imeti podatke od prejemnika (njegov ime in priimek, naziv banke, swift, iban). 

fusia -> RE: pomoč na ebay-u (4.4.2008 23:34:07)

Saj lahko tudi preko klika nakažeš. Ni treba več na banko. Imeti pa moraš res vse podatke.

LoCa -> RE: pomoč na ebay-u (5.4.2008 11:09:15)

aha, res je. to sem tudi že počela, in sicer preko klika. ti to izvedeš, pol banka preveri nekaj (najbrž če tista banka res obstaja pa to) in pol steče prenos denarja.  poteče pa kar precej časa preden pol dobiš robo.

sem pa enkrat iz gb neki hotla naročit pa unemu k je probajal ni blo pol pašte jasno, kaj so te iban in swift kode. tako da nisem nabavla zaradi njegove ignorance, ker se mu niti tolko ni dalo premaknit, da bi se pri lastni banki pozanimal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Adelina -> RE: pomoč na ebay-u (5.4.2008 12:21:18)

A plačilo po povzetju pa nobena ne uporablja. A je pol to sploh možno ali ne?

pravljica -> RE: pomoč na ebay-u (5.4.2008 13:40:32)

po mojih izkušnjah plačilo po povzetju iz tujine ni možno...paypal je itak najboljša varjanta, drugače pa bančno nakazilo (traja 2-3 dni, rabiš pa domači naslov, naslov banke, iban in swift kodo)...če želiš nakazat preko interneta, lahko nakažeš kamorkoli v eurih, za drugo valuto pa je treba odpret nov račun za le-to...provizija za nakazilo je na banki za par eur dražja, kot če nakažeš sama prek interneta

vsem ni čist jasno, kaj so to za ene kode, tako da jaz kar kak star primer skopiram in pošljem, da vidijo in ni problemov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]